Inca doi bebelusi de pana in 7 luni, internati cu E.coli la Marie Curie: Unul e in stare grava (Video)

Sambata, 12 Martie 2016, ora 10:54
4058 citiri
Inca doi bebelusi de pana in 7 luni, internati cu E.coli la Marie Curie: Unul e in stare grava (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Inca doi bebelusi cu sindrom hemolitic uremic au fost internati la Spitalul Marie Curie din Capitala, unul dintre acestia este in stare grava si va face dializa peritoneala, a declarat, sambata, dr. Mihaela Balgradean, sefa sectiei de Nefrologie.

Cei doi bebelusi sunt din Fetesti, judetul Ialomita, au 6 si respectiv 7 luni, ambii fiind internati de vineri in Spitalul Marie Curie, cu infectie cu E.coli si cu sindrom hemolitic uremic.

Medicul Mihaela Balgradean a declarat pentru News.ro ca bebelusul de 7 luni, care a fost transferat de la Spitalul din Fetesti, are o forma grava de boala, cu insuficienta renala, in acest moment fiindu-i montat cateterul pentru dializa peritoneala.

Celalalt copil, in varsta de sase luni, a fost internat initial la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului si de acolo a fost transferat la Spitalul Marie Curie, fiind internat in sectia de Nefrologie.

"Starea lui este buna, are o forma incompleta de boala. Este confirmata E.coli 026, fiind internat in sectia de Nefrologie", a precizat medicul.

Mihaela Balgradean a mai spus ca analizele vor dovedi sursa imbolnavirii, dar medicii insista pe solicitarea de respectare a regulilor elementare de igiena.

"Sugarul de 7 luni era alaptat, dar de ceva timp in alimentatia lui au fost adaugate legume si fructe. Fara sa vrem, ne gandim la igiena. Bebelusul de 6 luni consuma lapte praf, dar in acelasi timp mama ii facuse o supa din ciocanele de pui", a precizat medicul.

La Spitalul Marie Curie mai este internat, din 24 februarie, baietelul din Mioveni care a avut si complicatii neurologice. Acesta este in sectia de Nefrologie si de vineri nu mai face dializa peritoneala.

Bebelusi infectati cu E.coli: Baietelul din Mioveni, in stare grava

Din 29 ianuarie pana in seara de 10 februarie au fost transferati la Spitalul Marie Curie 12 copii, majoritatea din Arges, cu sindrom hemolitic uremic. Dintre acestia, trei fetite din Arges au murit in spital, pe 4, 15 si 16 februarie.

Alti copii au ajuns la Marie Curie dupa transferul de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti, unde au fost tratati pentru infectii digestive, dar starea lor s-a agravat si, din cauza sindromului hemolitic-uremic, au avut nevoie de dializa si unii de intubare si ventilare mecanica.

Bebelusi infectati cu E.coli: Care puteau fi sursele de contaminare? Cum ne protejam copiii? Ii mai vaccinam?

Cauza imbolnavirii copiilor din judetul Arges care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpina de E.coli, a anuntat, in 25 februarie, ministrul Sanatatii. Cauza a fost identificata in urma anchetei facute de catre specialistii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, impreuna cu expertii romani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#bebelusi Ialomita Ecoli Marie Curie, #bebelusi internati Marie Curie , #E coli