S-a vindecat miraculos de E.Coli cu medicamanete nerecomandate de OSM

Marti, 07 Iunie 2011, ora 09:57
5085 citiri
S-a vindecat miraculos de E.Coli cu medicamanete nerecomandate de OSM
Foto: CTV News

Epidemia de E.coli a afecat mii de oameni si a dus la decesul a peste 20. Nicoletta Pabst este una dintre supravietuitoarele acestei boli si inca nu ii vine sa creada prin ce a trecut in urma cu doua saptamani. Tanara s-a vindecat cu antibiotice, medicamente nerecomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OSM) pentru aceasta boala.

Pabst a ajuns la un spital din Hamburg cu crampe la stomac, diaree si sangerari in scaun si a povestit pentru Associated Press cum camera de urgenta era cuprinsa de haos, plina de oameni ce incercau sa se trateze de infectia cu bacteria E.coli.

"Toti pacientii suspecti de E.coli au fost dusi intr-o camera separata pentru a fi examinati. Cand am ajuns erau cel putin 20 de persoane si veneau din ce in ce mai multi cu ambulanta", a declarat femeia, mentionand ca in camera de urgenta igiena era groaznica.

Tanara isi aminteste ca toti aveau diaree si ca existau doar doua bai: una pentru femei si una pentru barbati. "A fost un dezastru. Daca nu eram bolnava de E.coli, sigur luam de acolo", a continuat Nicoletta Pabst.

Femeia spune ca stia foarte multe detalii despre boala si ca in momentul in care s-a simtit rau sotul a sfatuit-o sa mearga imediat la Spitalul Universitar. Dupa trei ore de stat in spital Prabst a fost trimisa acasa pentru ca analizele nu aratasera ca ar avea insuficienta renala. Ministrul Sanatatii din Germania a recunoscut ca spitalale din Hamburg nu au paturi suficiente si ca trimit pacientii acasa, dar ca acestia se intorc peste cateva zile intr-o stare mai grava.

Peste noapte starea de sanatate i s-a agravat, iar familia a chemat ambulanta.

Primele cazuri de E.coli, confirmate in Luxemburg si Polonia

Ambulanta a transportata-o pe Nicoletta la Spitalul Askepios din Hamburg si a fost dusa intr-o camera de izolare, iar medicii si asistentele intrau la ea in costume speciale.

Ca o masura de precautie, oficialii din domeniul sanatatii nu i-au lasat copiii sa mearga la scoala. Din fericire, niciun membru al familiei nu s-a mai imbolnavit desi au mancat cu totii rosii, castraveti si salata.

Prabst a stat in spital o saptamana. "Primele doua zile eram epuizata. Nu stiu ce se intampla in jurul meu", si-a mai amintit femeia, care a fost tratata cu o perfuzie intravenoasa si antibiotice in ciuda recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii si cele facute de Ministerul Sanatatii din Germania.

Medicul care a ingrijit-o a spus ca i-a dat antibiotice pentru ca tratamentul folosit pana atunci nu dadea roade. "Insanatosirea sa foarte repede m-a incurajat sa incerc antibioticele si pe alti pacienti", a declarat medicul Friedrich Hagenmueller.

Acum, Prabst a fost externata, iar copiii sai vor avea voie sa mearga la scoala. "Un lucru este sigur: pana nu se descopera cauza focarului E.coli, nu vor mai fi fructe sau legume in casa noastra. Vom consuma mancare congelata si spaghete in aceste zile", a spus Nicoletta.

Centrul National de combatere din Germania a bolii a anutat ca 22 de persoane au murit din cauza infectiei: 21 in Germania si una in Suedia, mentionand ca 2.153 de oameni s-au imbolnavit pana acum. Dintre acestea, 627 prezinta un risc ridicat de a face insuficienta renala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#epidemie e coli, #bolnavi E Coli, #morti E coli, #tratament E coli , #E coli