E.ON Romania: Pretul gazelor din productia interna, tinut "in jos" in mod artificial

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 14:13
1414 citiri
E.ON Romania: Pretul gazelor din productia interna, tinut "in jos" in mod artificial
Foto: breigh.com

Directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte pe teme energetice, ca pretul gazului din productia interna este tinut in mod artificial la o valoare scazuta (ajungand in prezent la circa 150 dolari/mia de metri cubi).

"Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) era independenta acum doi ani. Acum a fost transferata in sistemul bugetar. ANRE pare ca acum nu este independenta politic, iar argumentele sociale sunt singurele care primeaza. Ea trebuie sa existe, dar pentru ceilalti clienti trebuie sa existe si o piata libera", a afirmat Hajdinjak.

Altfel, in opinia CEO-ului E.ON Romania, tara noastra, din punct de vedere energetic, este foarte interesanta. "Are toate resursele necesare pentru a produce energie", a mai spus Hajdinjak. Insa, in opinia acestuia, autoritatile romane trebuie sa respecte niste reguli clare: "Sa reduceti birocratia si sa faceti o legislatie clara care sa asigure siguranta investitiilor si care sa asigure competitivitate".

Frank Hajdinjak considera totodata ca, in Romania, exista multa energie care este acoperita de contracte incheiate cu mult timp inainte si care acopera o cantitate semnificativa de energie pe piata, astfel ca "nu avem un flux comercial fluid in Romania".

Cei doi campioni energetici, Electra si Hidroenergetica, vor alunga investitorii

Frank Hajdinjak, a mai declarat ca cei doi campioni energetici, Electra si Hidroenergetica, vor pune in pericol viitoarele investitii in Romania si vor alunga investitorii, iar acestia vor analiza si alte posibilitati de investitii pe care le au.

"Trebuie luate masuri pentru a ajunge la o piata libera si deschisa de energie. Cum sa investesti in Romania, cand nu ai o piata libera?", a afirmat Frank Hajdinjak, prezent la o conferinta pe teme energetice.

Acesta a adaugat totodata ca necesarul de investitii de 10 miliarde euro pe piata energetica din Romania, despre care s-a vorbit in mass-media, nu este o cifra foarte mare.

Altfel, in opinia CEO-ului E.ON Romania, Romania, din punct de vedere energetic, este foarte interesanta. "Are toate resursele necesare pentru a produce energie", a mai spus Hajdinjak.

E.ON Romania este membra a Grupului E.ON din Germania, grup prezent in aproape 30 de tari. E.ON Romania detine participatia majoritara la companiile E.ON Gaz Romania, E.ON Moldova Furnizare, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie.

In Romania, E.ON activeaza din 2005, in sectorul energiei electrice si al gazelor naturale, in Moldova, Banat si Transilvania.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#EON Romania gaze, #electra hidroenergetica , #energie