Inca un copil a murit de rujeola - bilantul tragic a ajuns la 8

Vineri, 16 Decembrie 2016, ora 18:33
5400 citiri
Inca un copil a murit de rujeola - bilantul tragic a ajuns la 8
Foto: Arhiva Ziare.com

Inca un copil, o fetita in varsta de un an, a murit de rujeola. Informatia a fost confirmata, vineri, de Institutul Cantacuzino, iar Ministerul Sanatatii a transmis ca bilantul a ajuns la opt copii morti din cauza rujeolei.

Fetita a fost internata la spitalul de Boli Infectioase din Craiova si apoi transferata la Spitalul Judetean de Urgenta din aceeasi localitate.

"Astazi, 16 decembrie, Institutul Cantacuzino a informat ca atat rezultatul testarii probei de ser, cat si al fragmentului de pulmon sunt pozitive pentru rujeola, in cazul copilului din judetul Dolj. Astfel, numarul deceselor confirmate provocate de rujeola ajunge la opt", explica Ministerul Sanatatii, care a lansat o campanie pentrtu reducerea imbolnavirilor prin extinderea vacinarii si catagrafierea celor care nu au fost imunizati.

Vezi care sunt simptomele rujeolei

Fetita din Dolj nu fusese vaccinata impotriva rujeolei si nici nu era inscrisa la un medic de familie, a declarat Florin Stancu, directorul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj.

"Fetita nu era inscrisa la un medic de familie si nici nu fusese vaccinata impotriva acestei boli (rujeola - n.red.), insa vaccinul nu este obligatoriu. Ceilalti patru copii au fost dusi la medic de colegii mei si unul dintre acestia a fost internat cu suspiciune de rujeola.

Copiii par bine ingrijiti de bunica. Nu s-a reusit sa se stea prea mult de vorba cu aceasta, fiind foarte afectata de decesul nepoatei. Ii asteptam pe parintii plecati in Italia pentru a discuta si cu acestia despre situatia celor mici", a spus Florin Stancu.

Fetita, diagnosticata cu rujeola, a fost adusa, luni noapte, la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Craiova, iar marti au aparut complicatii.

"A fost confirmata rujeola, iar marti au aparut complicatii. A facut pneumonie, starea fiind una grava. S-a decis transportul de Spitalul Judetean de Urgenta, din cauza ca noi nu avem sectie de terapie intensiva", a transmis Constantin Ecobici, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes" din Craiova.

Fetita a murit in ambulanta, in timp ce era transportata de la Spitalul de Boli Infectioase la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova, desi medicii au incercat sa o resusciteze zeci de minute.

Reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj au inceput o ancheta, in conditiile in care fetita mai avea cinci frati, cu varste cuprinse intre cinci si noua ani.

"Am demarat verificari in ceea ce inseamna respectarea drepturilor copilului in familia respectiva, in principal dreptul la sanatate. Vrem sa vedem daca a fost inscris la medicul de familie, daca a fost dus la medicul de familie", a sustinut Florin Stancu, directorul DGASPC Dolj.

Citeste si Rujeola - boala foarte contagioasa care poate cauza complicatii grave chiar si dupa 7-10 ani

767 de cazuri noi şi un deces cauzat de rujeolă în România, în ultima săptămână. Județele cu cele mai multe îmbolnăviri
767 de cazuri noi şi un deces cauzat de rujeolă în România, în ultima săptămână. Județele cu cele mai multe îmbolnăviri
13.113 cazuri de rujeolă au fost confirmate de la începutul anului și până pe 21 aprilie 2024, a anunțat marţi, 23 aprilie, Institutul Naţional de Sănătate Publică. Doar în ultima...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#fetita murit rujeola, #copil mort rujeola, #epidemie rujeola Romania , #epidemie rujeola