Un bebelus de opt luni, suspect de rujeola, a murit

Marti, 10 Ianuarie 2017, ora 16:08
2074 citiri
Un bebelus de opt luni, suspect de rujeola, a murit
Foto: Arhiva Ziare.com

Un copil de opt luni, suspect de rujeola, a murit la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, cauza decesului urmand sa fie stabilita dupa efectuarea necropsiei.

Citeste si Un bebelus de trei luni a murit de rujeola

Purtatorul de cuvant al spitalului, medicul Virgil Musta, a declarat, marti, ca bebelusul se afla de trei saptamani la Terapie Intensiva cu bronhopneumonie si insuficienta respiratorie.

"A fost un copil de opt luni, suspect de rujeola, a avut eruptie, dar nu a fost confirmat serologic. Serologia a fost echivoca, adica nici da, nici nu. A stat trei saptamani la noi, in Terapie Intensiva, intubat, cu bronhopneumonie, cu insuficienta respiratorie. La necropsie se va preleva proba probabil din plamani. Copilul nu era vaccinat", a declarat medicul Virgil Musta.

Vezi care sunt simptomele rujeolei

Potrivit sursei citate, in acest moment sunt aproximativ 35 de copii cu rujeola internati in Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara.

In data de 3 ianuarie medicii de la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara anuntau ca 30 de copii se afla intenati cu rujeola si ca "sunt cateva cazuri cu complicatii". Cei mai multi dintre copiii internati nu au fost vaccinati, unii neimplinind inca varsta de imunizare.

In judetul Timis, anul trecut, doi copii au murit din cauza rujeolei.

Citeste si Rujeola - boala foarte contagioasa care poate cauza complicatii grave chiar si dupa 7-10 ani

Anul trecut, pana in 29 decembrie, la nivel national au fost confirmate 1.969 de cazuri de rujeola in 33 de judete, iar dintre acestea noua copii au decedat, trei avand varste mai mici de un an.

Cele mai multe cazuri de rujeola au fost inregistrate in judetele Arad (462) Caras-Severin (345), Timis (296), Mures (256), Bistrita-Nasaud (129) si Dolj (110), potrivit Centrului National de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#bebelus opt luni rujeola, #bebelus murit rujeola, #epidemie rujeola Romania , #epidemie rujeola