Un bebelus de trei luni a murit de rujeola

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 16:01
2437 citiri
Un bebelus de trei luni a murit de rujeola
Foto: Arhiva Ziare.com

Un bebelus de trei luni a murit la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, autoritatile sanitare confirmand ca baietelul, care era grav bolnav, avea si rujeola.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj au demarat o ancheta epidemiologica in unitatea medicala in care a decedat copilul, pentru a stabili daca bebelusul s-a imbolnavit in spital.

Vezi care sunt simptomele rujeolei

Baietelul in varsta de trei luni a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova in cursul lunii decembrie, el fiind transferat de la o unitate medicala din judetul Gorj, potrivit reprezentantilor DSP Dolj.

"Pacientul a fost internat cu rinichi polichistic bilateral, intoleranta alimentara multipla, diaree intratabila a sugarului si s-a descoperit un eritem ce a fost confirmat a fi rujeola. Starea de sanatate a si evoluat prost si apoi a decedat pe 3 ianuarie 2017. Era internat in Sectia de Pediatrie", a declarat Stefan Popescu, purtator de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Dolj.

Stefan Popescu a adaugat ca DSP face o ancheta epidemiologica in spital, pentru a afla daca bebelusul a facut rujeola in spital sau nu.

Citeste si Rujeola - boala foarte contagioasa care poate cauza complicatii grave chiar si dupa 7-10 ani

"Colegii mei vor declansa o ancheta epidemiologica pentru a se stabili daca a contactat boala in spital, de la apartinatori, de la vizitatori", a mai spus rerpezentantul DSP Dolj.

Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta din Craiova spun ca baietelul era grav bolnav.

"Nu tolera laptele matern, era hranit cu un lapte special. Era internat de mai multe saptamani. Pe 2 ianuarie a fost mutat in Sectia de Terapie Intensiva, starea s-a agravat, a fost stabilizat, insa pe 3 a intrat in stop cardio-respirator", a declarat Cristina Geormaneanu, purtator de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Craiova.

767 de cazuri noi şi un deces cauzat de rujeolă în România, în ultima săptămână. Județele cu cele mai multe îmbolnăviri
767 de cazuri noi şi un deces cauzat de rujeolă în România, în ultima săptămână. Județele cu cele mai multe îmbolnăviri
13.113 cazuri de rujeolă au fost confirmate de la începutul anului și până pe 21 aprilie 2024, a anunțat marţi, 23 aprilie, Institutul Naţional de Sănătate Publică. Doar în ultima...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#bebelus trei luni rujeola, #bebelus murit rujeola, #epidemie rujeola Romania , #epidemie rujeola