Ziare.com

Curtea de Conturi a gasit nereguli la mai multe companii nationale

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 14:37

   

Curtea de Conturi a gasit nereguli la mai multe companii nationale
Curtea de Conturi a Romaniei a identificat nereguli in modul de cheltuire a banilor publici in urma controalelor efectuate la mai multe companii nationale, intre care Loteria Romana sau companiile din transporturi, a declarat, la The Money Channel, Marius Vorniceanu, consilier de conturi.

"In cheltuirea banului public tentatia este foarte mare, foarte multi functionari publici tind sa cheltuiasca si sa nesocoteasca banii pe care ii au la dispozitie in cadrul bugetelor pe care le au. As putea sa va dau exemplu de entitati unde s-au gasit mari nereguli, cum ar fi CN Loteria Romana, unde anul trecut am desfasurat o misiune de audit unde s-au identificat multiple nereguli.

Au mai fost constatate nereguli si la alte entitati, diverse companii nationale, la Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatii", a spus Marius Vorniceanu, consilier de conturi la Curtea de Conturi a Romaniei, pentru The Money Channel, potrivit money.ro.

Potrivit acestuia, cele mai intalnite nereguli in modul de cheltuire a fondurilor statului sunt "nesocotirea fondurilor pe care le au la dispozitie, majorarea preturilor licitatiei, care conduc la risipa de bani publici , fraude, pur si simplu fraude de gestiune".

Sursa: rNews

Articol citit de 2148 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ei , si?

Au mai gasit niste nereguli? Dar o justitie cinstita nu? Sunt convins ca prioritatile procurorilor cu privire la referendum va genera o bunastare generala. Ce mai conteaza hotiile de niste miliarde de euro? La ce valori sunt prezentate in Romania nu m-ar mira ca politicienii sa – i promoveze pe aia de sunt acuzati, chiar la Curtea Constitutionala!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor