Ziare.com

Guvernul Boc trebuie sa concedieze 40.000 de functionari publici

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 08:14

   

Guvernul Boc trebuie sa concedieze 40.000 de functionari publici
Guvernul Boc trebuie sa mai dea afara 40.000 de functionari ca sa ajunga la numarul din 2004, cand Nastase se afla la conducere.

La sfarsitul lunii iulie 2011 erau 199.000 de functionari in administratia publica si aparare, cu 40.000 mai mult decat in decembrie 2004, atunci cand a venit la putere alianta PDL-PNL.

Acest surplus reprezinta functionarii publici din ministere, agentii guvernamentale si reprezentantele ministerelor in judete. Daca acestia ar fi disponibilizati, acest lucru ar insemna o reducere a cheltuielilor bugetare cu 20%, scrie Ziarul financiar.

In perioada 2008-2011 nu s-au facut concedieri, dimpotriva, numarul functionarilor publici a crescut, crandu-se noi locuri de munca in interiorul partidelor.

Insa sub presiunea FMI, guvernul Boc a fost nevoit sa realizeze disponibilizari. Conform Institutului National de Statistica (INS), in iulie 2010 erau 222.000 de functionari, cat erau si in 2008, insa cu 23.000 mai mult decat in prezent.

Cheltuielile de personal au fost de 28,8 miliarde de lei in primele noua luni ale anului 2011, cu 14% sub nivelul inregistrat in aceeasi perioada din 2010.

"Una este sa spui deficit semnificativ mai mic, alta este sa spui cum il obtii. Inghetarea salariilor si pensiilor nu este suficienta, ci trebuie scazut ori numarul de bugetari, ori salariile. In plus, inlocuirea unui singur angajat din sapte care parasesc sistemul nu este o politica de personal buna, nu este strategic gandita, pentru ca pleaca cei mai buni. Apare selectia adversa foarte puternica", a declarat Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3043 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

deci :

numarul functionarilor publici a crescut cu peste 40 % intre 2004 si 2008 in timp ce populatia tarii scadea si economia "duduia". Ar fi interesant si un grafic, similar celui de mai sus, din care sa rezulte costul acestei mase de functionari publici - pentru ca nu numai numarul a fost umflat, dar si salariile au sporit cel putin in aceeasi masura.
Cine o mai fi "duduit" pentru economia romaneasca ca sa intretina o masa atat de importanta de functionari ?

Vorbind de aceeasi perioada care facea sa paleasca de invidie "toata floarea cea vestita /a intregului Apus", se scrie foarte putin despre datoriile contractate in acei ani si platite dupa declansarea crizei sau amanate pana astazi.
Ce rezerve au fost puse atunci la adapost pentru eventualele situatii dificile ?
Cum a fost gospodarita tara asta ? Chiar nimeni nu raspunde ?

 

Ne lipseste o lege a raspunderii si recuperarii daunelor ....

.... produse de guvernantii politici si agentiile nationale,ca Guvern si ministere, agentii nationale, justitie, parlament.
In plus la noi nu exista sistemul de contrl incrucisat al firmelor, facut de ministerul finantelor si de banci.

ANI este insuficient si este numai pentru personalul politic bugetar.

Daca ar pleca incompetentii adusi de actuala putere...

...atunci s-ar rezolva si aceasta problema. Dar ce te faci ca chiar acestia sint lipitorii de afise? Nu trebuie sa cautati mult, se vede la fiecare actiune electorala pentru alegeri partiale ca cei adusi cu japca in fruntea institutiilor statutului sint cei mai aprigi agitatori ai campaniei portocalii.

 

Angajarile au fost blocate. Pleaca 7 bugetari,poti angaja ..

....unul m,prin concurs.

Ati auzit de asta ?
Dupa postare se pare ca nu !

Ce logica ilogica.

Sa dea de munca nu sa disponibilizeze.
Daca e sa mergem pe logica retrogradivitatii sa aduca si salariile la nivelul din 2004 si sa omoare pe toti cei nascuti dupa 2004 ca sunt in plus.
Niste incompetenti.
Se fura prea mult. Daca nu s-ar fura atat nici reduceri nu ar mai fi necesare.

 

Economia nu functioneaza dupa interese.

Ea are legi proprii de functionare pe pricipii valorice ca si:randament, eficienta,competitivitate,responsabilitate, profesionalism. Eu ma astweptam ca odata cu introducerea inalteii tehnologii sa se reduca mult numarul bugetarilor.

Ba chiar functioneaza dupa interese sau necesitati

Noua tehnologie nu o are cine sa o implementeze.
1. Cei mai buni au plecat din restructurarile de anul trecut. Vorbesc in cunostinta de cauza. Au ramas doar pilosii.
2. Raman la ideea ca reducerile se fac fara cap.
3. S-au redus din toate sectoarele la salarii si personal in ritm de macel si economia tot decedata este. Nu vad logica.

Asta inseamna cu aproximatie,1000 de bugetari din fiecare judet..!

E o reducere drastica dar nu imposibila.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor