Sindicalistii ameninta cu "cea mai mare greva din toate timpurile"

Vineri, 06 Martie 2009, ora 15:52
2023 citiri
Sindicalistii ameninta cu "cea mai mare greva din toate timpurile"

Liderul Sindicatului National al Functionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a declarat vineri, dupa negocierile cu reprezentantii de la Ministerul Muncii, ca daca bugetarilor li se taie sporurile "am putea asista la cea mai mare greva a bugetarilor din toate timpurile".

Potrivit lui Oprescu, Guvernul nu a venit cu argumente viabile pentru ordonanta care taie sporurile bugetarilor si a declarat ca reducerile veniturilor salariale vor ajunge pana la 40-50 la suta.

"Am putea asista la cea mai mare greva a bugetarilor din decursul timpului si va spun ca Guvernul nu a avut niciun argument viabil care sa duca la aceasta ordonanta. Reducerile se duc undeva la 40-50 la suta, nu mai spun de diminuarea puterii de cumparare a bugetarilor", a declarat Sebastian Oprescu.

El a adaugat ca sunt patru sau cinci articole ce trebuie reformulate si altele ce trebuie eliminate si ca nici macar reprezentantii ministerelor nu sunt de acord cu unele din masurile specificate in ordonanta.

"Nu putem discuta de o diminuare atat de drastica a veniturilor, pentru ca acestea sunt foarte mici si ii aruncam pe oameni in saracie", a adaugat Oprescu.

Sebastian Oprescu a precizat ca termenul pentru aprobarea ordonantei este 15 martie si daca se va promova un asemenea act normativ sindicalistii vor intra in greva.

Sorin Stan, de la Federatia Sindicala "Columna", a precizat ca vineri s-au discutat doar noua din cele 22 de articole ale ordonantei si ca guvernantii "tin cu dintii" de textul acesteia.

Razvan Bordeanu, care a participat la negocieri reprezentand Sed Lex, a declarat ca in urma negocierilor nu au fost trase niciun fel de concluzii si ca s-a solicitat Ministerului sa realizeze un studiu de impact in privinta ordonantei.

"Nu acceptam sa se dea afara niciun om din administratia publica", a adaugat Bordeanu.

Sindicalistii din invatamant au plecat si ei nemultumiti de la negocieri. Lideul Federatiei Educatiei Nationale, Constantin Ciofu, a precizat ca sporurile profesorilor nu sunt negociabile.

"In privinta invatamantului nu renuntam la niciun spor. Negociem ordonanta in ansmablul ei, nu negociem nici salariul de merit, nici prima de 2 la suta si nici plata navetei, nu renuntam la cele 6 calatorii pe mijloc de transport feroviar. Sunt posibile miscari de protest si se poate ajunge la greva generala", a precizat Ciofu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sindicalisti greva, #sporuri taie , #functionari publici
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
FAS, UN MARE FAS SUNT ACESTI SINDICALISTI, VANDUTI PUTERII
S
SINDICATUL PRIVATIZAT
rank 1
Politicienii sunt mici copii pe langa asa zisii lideri de sindicate . Astia si-au batut joc de lume si au tarat-o numai dupa interesele lor mizerabile.