Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Un spital de pediatrie interzice vizitele tuturor apartinatorilor, din cauza gripei: Bilantul deceselor a crescut la 28

Marti, 22 Ianuarie 2019, ora 19:10
2428 citiri
Un spital de pediatrie interzice vizitele tuturor apartinatorilor, din cauza gripei: Bilantul deceselor a crescut la 28
Foto: Arhiva Ziare.com

Vizitele apartinatorilor au fost interzise la Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu, unde au fost tratate primele doua cazuri din acest an de gripa, la doi copii cu varstele sub un an, in prezent fiind internati 12 copii suspecti de gripa, potrivit purtatorului de cuvant al spitalului, dr. Ioana Matacuta.

"Vizitele sunt restrictionate la nivelul intregului spital. Se interneaza doar apartinatorii sanatosi. Nu se mai fac vizite. Avem doar apartinatorii internati cu copilasii", a explicat dr. Ioana Matacuta.

Atat cei de la Pediatrie, cat si conducerea DSP Sibiu au precizat ca nu este carantina la spitalul de copii.

Medicii au confirmat primele doua cazuri de gripa din acest an, din judetul Sibiu, la doi copii cu varste de trei, respectiv opt luni de zile, iar unul dintre copii a luat boala din Spitalul de Pediatrie, unde este un focar de infectii respiratorii, potrivit unui comunicat de presa al Directiei de Sanatate Publica (DSP), remis marti, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, unul dintre copiii bolnavi de gripa a luat infectia respiratorie de la bunica sa, dupa care a fost internat si tratat in Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Celalalt copil bolnav de gripa a luat boala din Spitalul de Pediatrie, de la alti copii cu infectii respiratorii. Si cel de al doilea caz a fost trata la Pediatrie. Ambii copii depistati cu gripa in prezent sunt externati din Spitalul de Pediatrie, evolutia lor fiind buna, potrivit DSP.

In Spitalul de Pediatrie din Sibiu a fost saptamana trecuta un focar de infectii respiratorii cu sapte cazuri, fiind vorba de copii cu varste intre trei luni si noua ani, au anuntat marti, cei din DSP.

"In Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a evoluat in cursul saptamanii trecute un focar de infectii respiratorii cu 7 cazuri (varste cuprinse intre 3 luni si 9 ani), dintre care 4 cu simptomatologie de gripa si 3 cu semne de infectie respiratorie acuta. S-au recoltat secretii nazale si faringiene de la un caz (masculin, 3 luni), cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH1pdm09, iar pentru un alt caz proba este in curs de investigare.

Cazurile au evoluat cu forme usoare si medii, 5 dintre ele sunt externate, celelalte doua cu evolutie favorabila. O proba recoltata de la un caz internat in spital (masculin, 8 luni din Sibiu) este cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH3. Provine din familie, unde bunica a prezentat semne de boala. Astfel, actuala saptamana este caracterizata ca activitate gripala sporadica", se arata in comunicat.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a comunicat pana acum 28 de decese provocate de gripa de la debutul sezonului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#vizite interzise gripa spital Sibiu , #gripa