Marsul Dumnezeu nu face politica: Unu, doi, trei, homofobii jos cu ei!

Sambata, 19 Noiembrie 2016, ora 21:48
9405 citiri
Marsul Dumnezeu nu face politica: Unu, doi, trei, homofobii jos cu ei!
Foto: Facebook/A Question

Sute de oameni s-au adunat, sambata, in Piata Romana din Capitala pentru marsul "Dumnezeu nu face politica".

Membrii comunitatii LGBT si sustinatori ai acestora au iesit in strada pentru a protesta fata de propunerea Coalitiei pentru familie de a organiza un referendum cu privire la modificarea definitiei familiei in Constitutie.

Incepand cu ora 14:00, multimea a inceput sa se stranga. Tineri sau persoane trecute de a doua tinerete, parinti cu copii, elevi de liceu sau studenti, membri sau doar sustinatori ai comunitatii LGBT, cu pancarte, steaguri colorate, unii insotiti de animale de companie si cu zambetul pe buze, au creat o mare de oameni, cu mici "bisericute".

Discuta despre ce au facut cu o zi inainte, despre ce au mai gatit, despre "profu' ala nasol de fizica" sau despre alegerile din decembrie. Vremea tine cu ei, caci soarele nu se sfieste sa iasa de sub nori.

Curand, multimea incepe sa se miste. S-au adunat peste 300 de sustinatori. Cei mai curajosi flutura steaguri si incep sa scandeze: "Unu, doi, trei, homofobii jos cu ei!", "Tine separat, Biserica de stat!", "Ce vrem? Drepturi egale! Cand vrem? Acum!", "Iubim, luptam, rezistam".

In fruntea sirului de oameni stau trei fete, cu un cearsaf urias pe care scrie "Dumnezeu nu face politica".

Cel care antreneaza multimea si da tonul fiecarui mesaj este Vlad Viski, presedintele Asociatiei MozaiQ. Cu o portavoce in mana si cu manecile suflecate, face pasi mari in mijlocul multimii. Vrea ca vocea lor sa se auda cat mai tare.

"Mesajul nostru este adresat clasei politice: trebuie sa fie responsabila si sa initieze un dialog cu toti factorii interesati in problematica modificarii Constitutiei. Comunitatea LGBT trebuie sa fie la masa discutiilor. Trebuie sa avem un dialog real in societate, nicidecum sa incercam sa schimbam Constitutia pe repede inainte.

Cred ca, prin aceasta forma de protest, am tras un semnal de alarma asupra cauzei noastre, pentru ca ne-am adunat sute de oameni si avem un crez si lucrul acesta este foarte important", spune Vlad Viski, unul dintre organizatorii marsului.

Pe sosea, mai trece din cand in cand cate o masina din care se aud fluieraturi si tipete.

Alti oameni, curiosi si confuzi, ies la balcoane sau se opresc pe margine si se mira de marea de oameni, intrebandu-se pentru ce se mai protesteaza de data asta.

Ajunsi in Piata Victoriei, manifestantii se opresc, bat in tobe, agita sticle umplute cu pietricele, fluiera, scandeaza si isi continua discutiile incepute cu putin timp in urma.

La eveniment este prezent si Andrei Tarnea, directorul executiv Aspen, impreuna cu familia sa. El afirma ca demersul facut de Coalitia pentru famile ar fi legitim daca nu ar restrange drepturile unor minoritati.

"Demersul acesta ar fi legitim, daca nu ar fi un demers gandit eminamente sa restranga drepturi ale unor categorii minoritare de populatie. Democratia nu e o bata, nu e un instrument prin care o majoritate a populatiei determina ce face o minoritate a populatiei. E un mecanism de luat decizii pentru ansamblul societatii. In consecinta, el nu poate sa functioneze optim, decat atunci cand inclusiv drepturile minoritatilor sunt luate in calcul", a declarat Andrei Tarnea, adaugand ca este necesara o discutie despre minoritati si drepturile lor, despre ce inseamna familie, dar nu in sensul de a diviza societatea si de a-i intoarce pe unii impotriva altora.

Marsul se incheie la ora 16:00, iar multimea se risipeste. In urma mai raman o pancarta sprijinita de un stalp si cateva mucuri de tigara.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, la Palatul Cotroceni, ca i se pare "o decizie inteleapta" sa fie organizat un referendum anul viitor in aprilie pe tema definirii familiei in Constitutie, dat fiind faptul ca unele partide au semnat deja un acord cu Coalitia pentru familie in acest sens.

"Eu asa inteleg, daca toate partidele doresc sa fie de partea Coalitiei pentru familie inseamna ca acolo se promoveaza cel mai bine toleranta", a aratat seful statului.

Casatoria doar intre femeie si barbat: Am putea fi chemati la referendum in aprilie

Amintim ca mai multe partide politice sustin organizarea unui referendum in aprilie 2017 pentru modificarea Constitutiei, astfel incat casatoria sa fie definita strict ca legatura dintre un barbat si o femeie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Marsul Dumnezeu nu face politica Bucuresti , #homosexuali