De ce nu se mai nasc copii intr-o societate si o Romanie egoista?

Miercuri, 01 Decembrie 2010, ora 22:48
3147 citiri
De ce nu se mai nasc copii intr-o societate si o Romanie egoista?
Foto: dw-world.de

Pe repede inainte, societatea moderna condusa de Botis si Ialomitianu uita ca avem nevoie de copii. Nu numai ca uita, dar Ministerul Sanatatii cumpara anticonceptionale cu duiumul. In acest ritm, ne intrebam daca va mai avea cine sa ne plateasca pensia peste vreo 30 de ani.

Pentru a exista, o natiune trebuie sa-si reimprospateze fortele. Cu toate ca rata natalitatii este extrem de scazuta la nivel european, in Romania exista inca oameni care-si abandoneaza copii.

Europa imbatraneste, se nasc din ce in ce mai putini copii, constata Deutsche Welle. Per cuplu, numarul copiilor, in medie, se situeaza sub doi. Multe femei nu se gandesc si nici nu au in plan sa nasca vreodata. In Germania, 21 la suta dintre femeile intre 40-44 ani nu au copii. Motivele sunt multe, dar printre cele mai importante se numara dificultatea de a combina serviciul cu ingrijirea copiilor, care este vazuta ca o datorie exclusiv a mamei.

Revolta tacuta a femeilor

In Austria, rata scazuta a natalitatii reprezinta o oglinda a atitudinilor extrem de conservatoare fata de rolul femeii in societate: pana in 1975, sotul, prin lege, lua toate deciziile legate de familie si copii, inclusiv daca femeia trebuie sa munceasca sau nu.

Si astazi o treime dintre austrieci considera ca locul mamei este acasa. Faptul ca in acest moment 62 de procente dintre austriecii cu varste intre 30- 44 ani au o slujba part-time, intareste imaginea femeii care inca este nevoita sa duca greul cresterii unui copil.

Nu este de mirare, prin urmare, ca femeile se abtin de la a avea copii. Copiii nu sunt conceputi cu forta si nici macar stimulentele financiare nu pot schimba acest fapt. Austria se afla in fruntea UE la capitolul "ajutor financiar pentru familii", dar la fundul clasamentului natalitatii.

A trecut si vremea cand femeile dadeau nastere copiilor sub presiunea unor concepte ideologice. Numai in regiunile in care sexele sunt cu adevarat egale, cum ar fi tarile scandinave, in special Suedia, situatia este mai favorabila natalitatii.

O societate de egoisti

Societatea in care copiii sunt putini iar adulti numerosi este o societate egoista. Niciun copil nu se creste fara sacrificii, fara nopti nedormite, indiferent de infrastructura statala care ofera crese si gradinite pe masura nevoilor.

Familiile occidentale bogate isi fixeaza atentia doar asupra propriei bunastari si a placerilor de moment. Sarcina cresterii natalitatii cade in spatele familiilor imigrante sarace, de aceea nu ar trebui sa ne mire ca cel mai raspandit nume in Europa este Mahomed.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
#natalitate Roamania Europa, #copii societate egoist, #natalitate copii , #indemnizatie mame