Doamna Olguta a declansat lupta cu morile de vant

Luni, 15 Mai 2017, ora 11:14
4927 citiri
Doamna Olguta a declansat lupta cu morile de vant

Observ ca doamna Lia Olguta Vasilescu n-are liniste, daca nu face valuri mari in jurul ei.

Dupa ce acum cateva luni ridicase cogeamitea tsunami anuntand dublarea salariilor si a trebuit sa revina in zilele urmatoare cu explicatii cam in coada de peste, recent a vorbit din nou neintrebata, declansand taifunul cu plafonarea indemnizatiilor speciale pentru mame.

Tot neintrebata, intrucat premierul s-a declarat surprins auzind asa ceva, iar partidul s-a lepadat imediat de Satana, prin chiar glasul liderului Dragnea care, ca sa n-o acuze pe doamna ministru ca ne-a spus cai verzi pe pereti, a preferat formula "nu a comunicat bine".

Cand spui in lumea buna social democrata ca n-ai comunicat bine inseamna ca ai vorbit ce nu trebuia, iar domnul Dragnea si-a insusit perfect sintagma, convins probabil ca asta il face mult mai intelectual decat pare la prima vedere.

Dar chiar si asa, cred ca doamna Olguta s-a ofuscat rau, cand a aflat ca atat Grindeanu, cat si Dragnea se dezic de dansa. Chiar si ofuscata, m-as fi asteptat insa sa explice public la ce s-a gandit cand sustinea atat de infocata plafonarea indemnizatiilor si eventual cu ce argumente a contracarat-o seful de partid, aplicandu-i si o "mustrare verbala", ca sa se invete minte si "sa nu se mai intample".

Intrucat nici doamna Olguta nu ne-a explicat cum a gandit chestia cu plafonarea indemnizatiile si nici domnul Dragnea nu s-a pronuntat clar cu neplafonarea, incerc sa-mi fac singur cateva supozitii in locul lor.

Inainte de toate, cred ca ideea plafonarii a incoltit in capul ministrului din populism stangist. Sa vada mamicile sarace cum sunt trimise la colt cele bogate, ca prea s-au imbuibat, mama lor!

In plus, neplafonarea indemnizatiilor are o istorie care isi asteapta polita. Ea a fost introdusa in lege prin insistenta liberalilor, pe un principiu liberal: nimeni nu-i poate plafona dreptul celui care a cotizat fara niciun plafon. Pam-pam!

In opinia mea, doamna Olguta a simtit ca-i vine apa la moara dupa alegeri, ca acum e bataia pestelui, ca tocmai tine in mana painea si cutitul. Daca da cu barda in bogati, partidul o va lauda, iar daca loveste in liberali o va proslavi. Nici prin cap nu i-a trecut ca va da in bara.

Domnul Grindeanu a ramas probabil incurcat la prima vedere. O dovedesc declaratiile facute cu acest prilej, din care extrag:

"Este o analiza pe care si Ministerul Muncii, si Ministerul Finantelor trebuie sa o prezinte in perioada urmatoare si exista posibilitatea sa se intample aceste lucruri, nu s-a luat nicio decizie. Eu inclin sa nu facem aceasta plafonare (...) Pot sa am anumite pareri acum, dar cred ca ar fi anormal sa spun clar da sau nu (...) Vreau sa vad acea analiza pe care am cerut-o colegilor mei (...) haideti sa asteptam acea analiza"

Exista o analiza, exista posiblitatea sa se intample aceste lucruri, nu s-a luat nicio decizie, pot sa am anumite pareri, ar fi anormal sa spun clar, haideti sa asteptam, da sau nu. Noaptea mintii sau deruta totala?

Poate amandoua, pentru ca si domnul Dragnea o cam suceste, cand vorbeste: "Subiectul nu se inchide azi. Asa cum a fost prezentat nu pot fi de acord. Sa ne prezinte Guvernul de ce prezinta (sic) aceasta masura. Daca argumentele sunt serioase, putem discuta".

Pentru mine este total neclar ce asteapta Dragnea sa-i prezinte Guvernul, dupa ce ministrul Muncii prezentase inca din 9 mai: "Este de fapt o inselatorie a statului roman, ceea ce sigur ca nu putem sa acceptam. Beneficiarii in plata in luna martie - pana la 1.233 lei sunt 108.438 de beneficiari, deci cei mai multi. Intre 1.234 - 3.400 lei sunt 39.700, intre 3.400 - 5.000 lei sunt 5.478, intre 5.000 - 10.000 sunt 3.504, iar peste 10.000 sunt 623".

Cifrele sunt clare, ele denota ca beneficiarii alocatiilor mici sunt multi, iar cei ai alocatiilor mari, putini. Ei, si? In ce Constitutie din lume scrie ca le plafonezi drepturile celor putini pentru motivul ca nu sunt multi?

In afara argumentului cu cifrele, altul nu exista si nu vad cum l-ar convinge acesta pe Dragnea, care sta si asa cu fundul in doua luntri. Iar daca sta asa, exista o singura explicatie, pe care ministrul Muncii o stie, dar probabil ca n-o accepta: atata timp cat PSD este aliat cu ALDE, nu poate calca in picioare legislatia de dreapta, deja aprobata.

In opinia mea, doamna Lia Olguta Vasilescu lupta, precum Don Quijote, cu morile de vant. Fireste, se poate intreba oricine: atunci de ce domnul Dragnea o lasa sa fiarba la foc mic si nu i-o reteaza scurt?

Simplu: ca sa vada de dupa colt Tariceanu cum ii apara el interesele. Nu este Dragnea omul care sa zgandareasca ALDE, fara care i s-ar clatina majoritatea.

Fara doamna Olgutia nu i s-ar clatina nimic, nimanui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

S-a lansat o nouă ediție de titluri de stat TEZAUR. Au dobânzi neimpozabile de pânã la 6,85% pe an
S-a lansat o nouă ediție de titluri de stat TEZAUR. Au dobânzi neimpozabile de pânã la 6,85% pe an
Românii pot investi, începând de luni, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% şi, respectiv, 6,85%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Lia Olguta Vasilescu ministru, #ministerul muncii, #Ministerul Finantelor, #mustrare verbala, #Sorin Grindeanu prim ministru , #indemnizatie mame