Elena Udrea: Nu s-a dat o OUG privind concediul maternal, poate maine

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 23:00
1208 citiri
Elena Udrea: Nu s-a dat o OUG privind concediul maternal, poate maine
Foto: inpolitics.ro

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a declarat marti ca nu s-a dat luni o OUG privind concediul maternal, dar ca probabil va fi adoptata miercuri.

"Nu s-a dat o ordonanta de urgenta, au fost doar discutii, puncte de vedere. Cred ca maine, maine va fi o ordonanta pe tema aceasta, in sedinta de maine. Nu stiu sa va spun care au fost pozitiile exprimate in Coalitie, pentru ca eu nu am participat la sedinta, dar in mod cert nu s-a dat aseara o ordonanta de urgenta pe tema aceasta", a explicat Udrea, la Realitatea TV.

Si consilierul premierului, Andreea Paul Vass, a declarat marti, la B1 Tv, ca, intr-adevar, in sedinta de luni a Guvernului s-a discutat doar de principiu masura privind indemnizatiile de crestere a copilului. Ea a subliniat insa ca ministrii UDMR nu au avut nicio obiectie.

"E absolut inexplicabil de ce in sedinta de Guvern partenerii nostri nu au ridicat aceste aspecte. De aceea am discutat si nu putin, s-a discutat extrem de mult si puteau sa-si puna amprenta pe decizia finala. Ori in clipa in care premierul anunta oficial care e decizia Guvernului, in mod evident ca pasul urmator e transpunerea in ordonanta si adoptarea ei maine", a spus Paul Vass, care a admis ca deschiderea catre dialog exista.

Liderul UDMR Marko Bela a declarat marti, in urma unei sedinte a grupului deputatilor formatiunii, ca OUG privind concediul maternal nu a fost inca adoptata in Guvern si exista timp ca pana miercuri, in urma unor consultari in Coalitie, sa se revina la varianta de concediu pe doi ani.

Comunicatul Executivului remis presei luni seara preciza inca din primul paragraf ca "Guvernul a adoptat astazi o ordonanta de urgenta care aduce unele modificari cu privire la concediul si indemnizatia pentru cresterea copiilor, a anuntat premierul Emil Boc intr-un briefing de presa sustinut la Palatul Victoria".

Pe de alta parte, potrivit transcriptului declaratiilor lui Emil Boc publicat pe site-ul Guvernului reiese faptul ca premierul nu a mentionat nicaieri ca o ordonanta de urgenta pe aceasta tema a fost adoptata.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Elena Udrea ministru, #Elena Udrea concediu maternal, #elena udrea oug cncediu maternal , #indemnizatie mame