Glumele lui Tudose: Sa schimbam legea pana nu ramane Halep gravida

Luni, 31 Iulie 2017, ora 23:16
20198 citiri
Glumele lui Tudose: Sa schimbam legea pana nu ramane Halep gravida
Foto: Facebook/Simona Halep

Premierul Mihai Tudose s-a declarat in favoarea plafonarii indemnizatiilor de crestere a copilului, el dezvaluind ca radea cu colegii si spuneau ca trebuie sa schimbe legea pana cand nu va ramane gravida Simona Halep, intrucat aceasta beneficiaza de 85% din venituri de cateva milioane de euro.

Tudose a fost solicitat, luni seara, la Antena 3, sa comenteze anuntul ministrului Muncii, Olguta Vasilescu, privind plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului la 1.800 de euro.

"Da, am avut o discutie. Tot asa, vrem sa facem ceva in tara. Haideti sa fim sinceri sa le punem in lumina reflectoarelor toate nenorocirile sau nebuniile care au crescut intre timp. Astazi cand stam de vorba e 85% din salariu. Cineva, acolo, a spus, de bun-simt: Domn'e, nu toti au salarii, unii obtin bani din alte venituri. De exemplu, e cineva din mediul rural care se ocupa cu miniagricultura prin jurul acasei, le vinde si are un venit. Ei, apoi, de la asta s-a ajuns la venituri inclusiv daca isi vinde casa", a raspuns Tudose.

"Si, mai in gluma, mai in serios, radeam cu cativa colegi: Doamn'e, hai sa schimbam (legea - n.red.) pana cand nu se apuca sau nu incolteste foarte serios ideea cuiva sa ramana gravida sa faca un copil si ma refer la Simona Halep, fiindca veniturile pe ultimul an au fost destul de mari, de importante, cateva milioane de euro si va trebui sa-i dam 85% din venituri", a adaugat Tudose.

Declaratia premierului este cu atat mai deplasata cu cat Simona Halep a declarat in trecut ca nu vrea sa isi mute resedinta intr-o tara cu taxe mai mici, asa cum e practica in lumea sportului.

Intr-un interviu la Digi Sport de la sfarsitul anului trecut, intrebata daca s-a gandit la asta, sportiva a raspuns: "Pentru mine, Romania inseamna mult. Daca nu insemna, ma mutam de aici, puteam trai oriunde. Dar imi place sa traiesc aici. Caldura din aceasta tara nu este oriunde".

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a anuntat, duminica seara, ca indemnizatiile pentru cresterea copilului vor fi plafonate la 1.800 de euro, ea mentionand ca in maximum doua saptamani va fi finalizat un proiect de OUG in acest sens.

"Vom intra cu celeritate si in aceste indemnizatii. Randul trecut a aparut aceasta poveste cand noi nu eram pregatiti cu legea, lucram la Legea salarizarii, dar in acest moment s-au lucrat deja toate variantele.

Am ajuns pe varianta finala in sensul ca vom plafona indemnizatia la maximum cat este in Europa la ora actuala, adica 1.800 de euro, cat are Germania. Peste 1.800 de euro nu mai poate sa ia nimeni", a spus Olguta Vasilescu, la Antena 3.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tudose Halep gravida indemnizatie, #Tudose plafon indemnizatie mame Halep , #indemnizatie mame