Indemnizatia pentru mame ar putea creste - ministrul Muncii

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 19:20
5889 citiri
Indemnizatia pentru mame ar putea creste - ministrul Muncii
Foto: gov.ro

Claudia Boghicevici, ministrul Muncii, a anuntat miercuri ca Guvernul va analiza o eventuala revenire la forma initiala a indemnizatiei de crestere a copilului, in contextul discutiilor privind recuperarea salariala pentru bugetari.

O astfel de decizie depinde insa de evolutia economiei, a mai spus ministrul, conform Mediafax.

Claudia Boghicevici este "convinsa" ca despre revenirea la forma initiala a indemnizatiei pentru cresterea copilului se va discuta odata cu revenirea salariilor, informeaza NewsIn.

"Revenirea la forma initiala a legislatiei pentru cresterea copilului sunt convinsa ca va fi discutata odata cu revenirea salariilor, pentru ca este o masura care a fost luata impreuna cu reducerea salariilor, deci sunt convinsa ca indicatorii economici pe luna aprilie ne vor prezenta datele economice daca acest lucru este posibil sau nu.

Asa cum am precizat, analizele economice vor preciza clar daca este posibil sau nu, mie nu-mi place sa fac promisiuni inainte, eu doresc sa avem o analiza clara, iar daca acest lucru va fi posibil, cu siguranta vom avea si revenirea la indemnizatia pentru cresterea copilului", a declarat ministrul.

Concret, indemnizatia pentru cresterea copilului, de 75% din media salariilor pe ultimul an, restrictionata insa la 3.400 de lei de Guvernul Boc, ar putea fi reintregita, urmand sa ajunga din nou la 85% din media salariilor pe ultimele 12 luni, conform Romania TV. Masura ar putea intra in vigoare chiar de anul acesta, a mai spus ministrul.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a participat, miercuri, la reuniunea Comisiei Nationale pentru Populatie si Dezvoltare. La finalul reuniunii, ministrul Muncii a sustinut ca Guvernul a luat act cu ingrijorare de datele preliminare ale recensamantului de anul trecut, date care indica scaderea natalitatii si imbatranirea populatiei.

Drept urmare, urmeaza sa fie elaborata o strategie demografica a Romaniei cu termene pana in 2050.

Boghicevici a mai declarat ca guvernantii sunt "perfect constienti" ca scaderea ponderii populatiei active va crea grave dezechilibre pe piata muncii, in sistemul de asigurari de sanatate si in cel al pensiilor.

"Din moment ce am inteles acest lucru, aceste riscuri, nu putem astepta inca 20-30 de ani si sa nu facem nimic si sa ajungem in situatia in care copiii nostri sa nu poata sa ne asigure pensiile, sa nu poata fi platite salariile", a mai spus ministrul.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#indemnizatie mame crestere, #Claudia Boghicevici indemnizatie mame, #indemnizatie mame guvern MRU , #indemnizatie mame
Comentarii