Locul din Romania unde femeile primesc 2.500 de lei dupa nastere

Marti, 10 Mai 2016, ora 12:39
4787 citiri
Locul din Romania unde femeile primesc 2.500 de lei dupa nastere
Foto: Pixabay

Femeile din comuna gorjeana Balanesti primesc 2.500 de lei daca aduc pe lume un copil.

Numarul ingrijorator de decese inregistrate numai in ultimul an, in raport cu cel al nasterilor, l-a determinat pe primarul comunei gorjene Balanesti sa propuna Consiliului Local acordarea unui stimulent financiar pentru mame, atat pentru primul copil, cat si pentru al doilea, in valoare de 2.500 de lei intr-un an.

Alesii din Consiliul Local au aprobat initiativa primarului.

Edilul Ovidiu Pungan a declarat ca, in Balanesti, numai anul trecut s-au eliberat zeci de certificate de deces, in timp ce la starea civila s-au inregistrat, in aceeasi perioada, doar doi nou-nascuti.

Ministrul Muncii, despre indemnizatia pentru mame: Nu o sa renunte lumea la cariere sa faca copii

"M-am gandit ca un astfel de stimulent financiar va creste natalitatea in Balanesti. Anul trecut au murit 47 de persoane si s-au nascut doar doi copii, iar anul acesta avem deja 14 decedati. Am luat decizia sa propun acordarea a 2.500 de lei pentru mamele care aduc pe lume primul si al doilea copil, bani care se vor incasa lunar, de la Primarie, pe parcursul unui an de zile, adica putin peste 200 de lei lunar. Consilierii au aprobat proiectul, constienti ca demersul nu este unul propagandist ori cu efect electoral, ci chiar ajuta la cresterea familiilor din localitate", a declarat primarul.

Astfel, pe baza unei cereri la Primaria Balanesti, localnicele care aduc pe lume primul ori al doilea copil pot solicita stimulentul de nastere.

"Este o masura foarte buna, pentru ca este foarte greu sa cresti un copil daca nu ai niciun venit. Eu am deja doi copii, dar pentru tineri sunt de mare ajutor acesti bani", a declarat Maria Popescu, o localnica din Balanesti.

De alocatia speciala vor putea beneficia si familiile/parintii care au viza de resedinta si au locuit minim 12 luni, pana la nasterea copilului, in localitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#comuna Romania bani nastere, #bani nastere copil , #indemnizatie mame