Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Senator PNL: Economia lui Boc cu nou-nascutii inseamna 40 km de asfalt

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 18:20
1472 citiri
Senator PNL: Economia lui Boc cu nou-nascutii inseamna 40 km de asfalt
Foto: Arhiva

Senatorul PNL Minerva Boitan a declarat, vineri, la Sibiu, ca economia care s-ar realiza prin reducerea perioadei de concediu maternal si a sumelor alocate mamelor ar fi de maximum 250 milioane de euro, bani cu care s-ar putea asfalta aproximativ 40 km de drumuri comunale.

"Ceea ce face Boc este un atac impotriva celor care nu se pot apara. Dupa ce a taiat de la toti cei de la care a putut, acum se indreapta si asupra celor nenascuti. Chestiunea cu economia la buget este doar praf in ochi, pentru ca s-ar economisi intre 200 si 250 milioane euro, ceea ce raportat la bugetul Romaniei este o suma infima. Inseamna asfaltarea a aproximativ 40 km de drumuri nationale pe care le face Udrea", a declarat senatorul PNL.

Referitor la propunerea unor femei din PD-L de construire a unor crese, Minerva Boitan sustine ca ar fi vorba doar de un "tun imobiliar" dat de PD-L.

"Sunt de o ipocrizie rara. Barbatii din PD-L sustin ca trebuie taiat concediul, iar unele femei ca trebuie construite crese. Acestea ar fi binevenite, dar, daca trebuie sa se faca economie la buget, de unde iau ei bani pentru construitrea in fiecare judet a cinci-sase crese? In plus, aici ar mai intra cheltuielie pentru dotari, plata personalului si a utilitatilor. Ei doar vor sa mai dea un tun, pentru ca nu mai stiu de unde sa fure, si au gasit aceasta solutie", a mai sustinut Minerva Boitan.

Senatorul PNL a mai afirmat ca, indiferent de cat de bine dotate ar fi acele crese, tot nu ar putea sa suplineasca prezenta mamei.

"Nicio cresa si nicio bona nu poate suplini o mama. In plus, copiii mici se imbolnavesc mult mai repede intr-un mediu colectiv, astfel ca mamicile vor fi nevoite sa isi ia concediu medical, si astfel nu se face nicio economie. Doar ca ministrul muncii poate raporta o reducere a cheltuielilor, deoarece plata concediilor medicale se face de catre Casa Asigurarilor de Sanatate. In plus, un copil bolnav de mic nu poate fi un adult dezvoltat normal si in urma caruia statul sa ia bani mai tarziu. Nou-nascutii nu pot salva Romania, dar Romania poate salva nou-nascutii", a comentat Minerva Boitan.

Aceasta a mai spus ca Fondul Monetar International (FMI) nu poate constrange Guvernul sa ia o anumita decizie.

"Romania este, inca, un stat independent. FMI nu poate impune linii de guvernare, nu are cum sa constranga Guvernul sa ia o anumita decizie. FMI vrea doar sa isi ia banii inapoi, dar este treaba Guvernului Boc sa faca rost de acesti bani", a adaugat senatorul liberal.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#reducere concediu maternal, #indemnizatie mame , #indemnizatie mame