UDMR cere revenirea indemnizatiei de crestere a copilului la 85% din venituri

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 19:34
3458 citiri
UDMR cere revenirea indemnizatiei de crestere a copilului la 85% din venituri
Foto: Arhiva

UDMR a inaintat Comisiei Nationale pentru Populatie si Dezvoltare coordonata de Ministerul Muncii propunerea de revenire a indemnizatiei de crestere a copilului la 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, pe o perioada de 2 ani.

Conform unui comunicat al UDMR, Secretariatul General al Uniunii a inaintat marti comisiei propunerile de modificare a reglementarilor privind acordarea concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului.

"Prezenta propunere face parte dintr-o serie de masuri legislative, initiate deja anul trecut, menite sa contracareze tendintele demografice negative cu care se confrunta societatea romaneasca.

Documentul a fost realizat de grupul de specialisti al UDMR si finalizat ca urmare a unui sir de consultari cu reprezentanti ai societatii civile", precizeaza UDMR.

UDMR mentioneaza ca principalele prevederi ale propunerii vizeaza restabilirea cuantumului indemnizatiei de crestere a copilului la nivelul existent anterior introducerii masurilor de austeritate bugetara, adica 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, pe o perioada de 2 ani.

Un alt amendament propune ca indemnizatia de crestere a copilului, respectiv dreptul de a beneficia de indemnizatie, sa fie acordat pe o perioada de 3 ani, incepand cu cel de al patrulea copil. O alta propunere se refera la eliminarea restrictiei de realizare a unor venituri impozabile pe perioada concediului de ingrijire a copilului, respectiv introducerea posibilitatii de angajare cu norma redusa concomitent cu scaderea cuantumului indemnizatiei.

UDMR solicita totodata ca dreptul celuilalt parinte care beneficiaza conform Directivei Europene de o luna de concediu si indemnizatie sa fie exercitabil din momentul nasterii copilului pana la implinirea varstei de 8 ani de catre acesta.

Scopul este implementarea directivei in sistemul legislativ romanesc astfel incat aplicarea ei sa nu creeze dificultati nici in randul familiilor nici in cel al angajatorilor, se mai arata in comunicat.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#indemnizatie crestere copil UDMR, #crestere indemnizatie crestere copil, #indemnizatie mame crestere , #indemnizatie mame
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Si-au dat seama ca e campanie electorala, nu ei au votat