Ziare.com

Mazare: Constantenii amarati vor plati gigacaloria la fel ca anul trecut, restul, dublu

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 22:40

   

Mazare: Constantenii amarati vor plati gigacaloria la fel ca anul trecut, restul, dublu
Primarul Radu Mazare a declarat, joi, ca pretul gigacaloriei pentru constanteni va fi aprobat in urmatoarea sedinta a Consiliului Local, dar ca intentioneaza ca populatia cu venituri reduse sa plateasca la fel ca anul trecut, restul populatiei platind dublu comparativ cu iarna trecuta, in conditiile in care municipalitatea nu va avea banii necesari pentru a face si o subventionare partiala.

"Noi, primaria, subventionam gigacaloria pentru toata populatia. Acum voi lua acesti bani prevazuti in buget si care nu sunt putini, cam 500 de miliarde pe an, si o sa-i redistribuim in asa fel incat sa acoperim ce nu mai da Guvernul pentru populatia cu venituri mici, ca sa plateasca la fel ca anul trecut.

Daca ne mai raman ceva bani, o sa facem inca o transa, suplimentara, fata de cele anuntate de Lazaroiu, unde vom veni si vom mai subventiona partial din gigacalorie, restul populatiei urmand sa plateasca dublu", a afirmat Mazare.

El a precizat ca in sedinta Consiliului Local Municipal vor fi aprobate pretul gigacaloriei pentru populatie, transele de bani si cu cat anume va fi ajutata populatia.

"Ideea este urmatoarea: Guvernul va mai ajuta populatia cu un sfert din suma pe care o dadea pana acum sau ar fi trebuit sa o dea. Restul de bani va trebui sa-i plateasca cineva.

Pana acum, Guvernul dadea 45% din total acoperire sau subventia mare pe gigacalorie, iar noi, primaria, 55%. Ei nu mai dau sub forma de subventie pentru tot pretul gigacaloriei, ci dau sub forma de ajutoare indreptate catre persoanele cu venituri reduse, care sunt pe anumite transe, asa cum le-a explicat Lazaroiu.

Numai ca Guvernul da catre aceste persoane mult mai putin decat acoperea inainte si dadea si ajutoare. Guvernul da doar un sfert si populatia ar trebui sa plateasca inca trei sferturi in plus fata de anul trecut", a explicat primarul Constantei.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 796 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor