Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Protest fata de vaccinarea obligatorie in Galati. Iata ce vor protestatarii

Sambata, 25 Noiembrie 2017, ora 19:18
4287 citiri
Protest fata de vaccinarea obligatorie in Galati. Iata ce vor protestatarii
Foto: Pixabay

Peste o suta de persoane au participat, sambata, la Galati, la un mars de protest fata de proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie, manifestantii, multi dintre ei insotiti de copii, scandand lozinci precum "Copiii nostri nu-s cobaii vostri", "Libertate" sau "Jos mainile de pe copiii nostri".

Cei circa 120 de manifestanti, mobilizati pe Facebook, s-au strans pentru inceput in parcul din cartierul galatean Tiglina 1 de unde au pornit in mars, pe trotuar, pe strazile Brailei si Domneasca, spre sediul Prefecturii, potrivit News.ro.

Protestarii, multi dintre ei insotiti de copii cu flori in maini, au purtat bannere si pancarte pe care se putea citi "Medicul recomanda, pacientul decide", "Mama alege pentru mine", "Nu vrem sa fim cobaii vostri pe banii nostri", "Opriti vaccinarea fortata", "Avem tot ce ne trebuie...".

Totodata, manifestantii au scandat "Copiii nostri nu-s cobaii vostri", "Libertate" sau "Jos mainile de pe copiii nostri".

Cei prezenti la protest si-au exprimat nemultumirile fata de proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie.

"Vrem sa fim liberi si corpul nostru e decizia noastra, avem in familie doi copii nevaccinati si alti trei vaccinati. Cei nevaccinati nu au luat nicio pastila, iar cu ceilalti am avut probleme: alergii alimentare, diaree, in spitale", a spus o femeie.

La randul sau, un barbat a spus ca el nu are incredere ca vaccinurile sunt sigure, iar copilul sau, care sufera de autism, posibil sa aiba aceasta boala de la un vaccin.

"Protestam pentru dreptul nostru medical. Medicul recomanda, pacientul decide, printre noi sunt suficienti oameni care au patit asta; si eu am un copil care are autism, nu stiu daca de la vaccinuri, dar sunt oameni care stiu sigur ca in urma vaccinului au avut probleme cu copilul", a spus barbatul.

Manifestantii si-au incheiat marsul de protest in fata sediului Prefecturii.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#protest Galati vaccinare obligatorie, #lege vaccinarea obligatorie , #Legea vaccinarii