Ziare.com

Vaccinarea e obligatorie, dar si statul trebuie sa asigure vaccinurile. Legea a fost adoptata de Guvern

Miercuri, 09 August 2017, ora 23:32

   

Vaccinarea e obligatorie, dar si statul trebuie sa asigure vaccinurile. Legea a fost adoptata de Guvern
Proiectul de lege privind organizarea si finantarea activitatii de vaccinare a populatiei in Romania a fost adoptat, miercuri, de Guvern, se arata intr-un comunicat al Executivului.

Conform sursei citate, statul roman finanteaza si organizeaza activitatea de vaccinare in Romania si, totodata, asigura vaccinuri eficace si sigure, autorizate in mod corespunzator, conform legii.

Totodata, proiectul de act normativ instituie obligatia vaccinarii copiilor cu vaccinurile prevazute in Calendarul National de Vaccinare, precum si cu cele administrate in situatii epidemiologice speciale intregii populatii sau unor grupuri de populatie.

Categoriile de vaccinari obligatorii sunt: vaccinarile cuprinse in Calendarul National de Vaccinare pentru copii; vaccinarile impuse de situatii epidemiologice care implica vaccinarea ca masura de interventie in vederea limitarii bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare; vaccinarile pentru personalul medico-sanitar din unitatile sanitare publice si private; vaccinarile pentru alt personal din unitatile publice si private care prin natura atributiilor sunt expuse suplimentar la boli infectioase sau pot reprezenta surse de infectie care ar putea pune in pericol sanatatea publica, stabilite prin hotarare de guvern.

"Raspunderea privind prezentarea copilului la vaccinare revine parintilor, reprezentantului legal sau, dupa caz, persoanei care se ocupa de cresterea si ingrijirea unui copil in baza unei masuri de protectie speciala", se spune in comunicat.

Potrivit Executivului, in cazul vaccinarii obligatorii consimtamantul pentru vaccinare se prezuma ca fiind dat, iar refuzul de vaccinare a copilului se face in scris.

"La data inscrierii intr-o colectivitate, institutia are obligatia de a solicita prezentarea unei adeverinte, emisa de catre medicul de familie care are in evidenta sa persoana respectiva, care sa ateste efectuarea, respectiv neefectuarea vaccinarilor obligatorii. Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea in colectivitate a copiilor sunt cele impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B", se spune in comunicat.

Conform Guvernului, statul roman, prin Ministerul Sanatatii, CNAS si ministerele si institutiile cu retea sanitara proprie, finanteaza si organizeaza activitatea de vaccinare in Romania.

De asemenea, proiectul de lege prevede infiintarea si functionarea unui Grup Tehnic de Coordonare a Activitatilor de Vaccinare (GTCAV), comisie consultativa a Ministerului Sanatatii, cu rol in elaborarea Strategiei Nationale de Vaccinare si coordonarea activitatii de vaccinare la nivel national. In cadrul Directiilor de Sanatate Publica judetene si a Capitalei se vor infiinta Comisiile de vaccinare.

Care sunt sanctiunile "corecte si echitabile"

Potrivit Guvernului, pentru responsabilizarea si asumarea atributiilor prevazute in proiectul de act normativ, au fost stabilite "sanctiuni corecte si echitabile" pentru fiecare dintre actorii implicati in procesul de vaccinare: institutii ale autoritatilor publice centrale si locale - MS, INSP, Directiile de Sanatate Publica judetene si a municipiului Bucuresti, institutii de invatamant, directiile generale de asistenta sociala si protectie a copilului; furnizorii de servicii medicale de vaccinare; parintii sau reprezentantii legali ai copiilor eligibili la vaccinare; producatorii si distribuitorii de vaccinuri.

De asemenea, proiectul de lege creeaza cadrul legal necesar pentru interventia eficienta a autoritatilor in situatii epidemiologice speciale, prin reglementarea centrelor de vaccinare fixe sau mobile si prin constituirea de echipe de interventie speciale.

Totodata, actul normativ stabileste constituirea unui stoc de rezerva de vaccinuri si consumabilele, cel putin egal cu necesarul anual, cu termen de valabilitate minim 18 luni. Stocul va fi folosit in situatii epidemiologice speciale sau in cazul inregistrarii unor discontinuitati de aprovizionare la nivelul producatorilor de vaccinuri.

"Statul roman, prin Ministerul Sanatatii, isi asuma asigurarea conditiilor pentru diagnosticul si tratamentul optim al oricaror reactii adverse ale vaccinarii, precum si compensarea oricaror efecte de durata, daca sunt dovedite relatiile de cauzalitate", se spune in comunicat.

Normele de aplicare urmeaza sa fie aprobate in 12 luni de la data publicarii legii in Monitorul Oficial.

Actul normativ ar urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2018. Proiectul de lege va fi transmis Parlamentului spre dezbatere si adoptare, se mai spune in comunicat.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1734 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Aha, guvernul a adoptat legea: vaccinarea devine obligatorie

Bun, dar a adoptat-o ca OUG13 noaptea, sau ati publicat acum la ora tarzie pe Dambovita sperand ca "eufrosin" si "crestinu" dorm?
Nu dorm, apar, daca nu au fost cumva arestatati, sic.

 

numai animalele sunt vaccinate obligatoriu

incepeti cu mamele,caprele si toti betivii.
Lasati copiii in pace,altfel devenim o tara de mutanti.

Si crezi ca producatorii isi omorau animalele?

La animale e obligatoriu ca nu au liber arbitru, dar la oameni ar trebui sa fie voluntar asumat.
In loc sa purtam o discutie publica despre numarul vaccinurilor , calitatea si provenienta lor ,modalitatea de aplicare a programului de vaccinare, in loc sa purtam o discutie care ar fi ajutat Guvernul sa ia cele mai bune decizii , noi ne-am risipit in a demonstra daca exista macar virusi!!!!
Eu insami am raspuns la vreo 50 de postari care sustineau ca virusii nu exista,sunteti vinovati de coborarea discutiei publice la nivelul absurdului -in dauna tuturor.

E exact invers

Un animal bolnav e paguba .
Daca se imbolnaveste un om, inseamna venituri. Profit !
E doar abuz si o fac pt ca pot !

bine, bine, da' ce ne facem cand gobernu romanisatanez NU ....

...aplica legea ca asa vrea mushckkii lui asa cum a fost cu neaplicarea legii de catre deaia cu oaia? care sunt "sanctiunile corecte si echitabile" aplicate gobernului romanisatanez daca acesta nu-si face treaba?
si apoi daca proiectul de lege propus se voteaza de palavramentu' romanisatanez, de ce sunt necesare 12 LUNI ca sa se ielaboreze normilii de aplicare ?
concluzia este evidenta: nu se poate face vaccinare pana inainte de 1 ianuarie 2019 !!!!! fiinca pana atunci nu ieste normii de aplikkare!!! si pana atunci ce fac nevaccinatii: decedeaza in picioare din cauza incompetentei gobernului romanisatanez caruia capu la picioare isi are asezare?

 

Nu moare nimeni de la nevaccinare.

In fapt si vaccinatii s e imbolnavesc. Vaccinarile , sint o tehnica introdusa in 1790 si se face si astazi. Ca si astazi sint la fel de multi prosti.
Tot atunci se zicea ca Malaria e de la aer rau si duhuri rele .
In 1790 nu era nici o stiinta si nici nu se stia ed existenta microbilor.

Nimic nou sub soare - partea 1

"Statul roman, prin Ministerul Sanatatii, isi asuma asigurarea conditiilor pentru diagnosticul si tratamentul optim al oricaror reactii adverse ale vaccinarii, precum si compensarea oricaror efecte de durata, daca sunt dovedite relatiile de cauzalitate."

Știți cand vor admite cei de la Ministerul Sănătății (care ar fi mai potrivit să se numească Ministerul Bolilor) relațiile de cauzalitate dintre vaccin și efectele adverse pe care acesta le-a provocat? La paștele calului!!! De ce?
1. Pentru că s-ar putea crea un precedent foarte periculos pentru Dogma Vaccinării, *** sfantă a medicinei alopate, care ar putea pune in pericol intregul edificiu. Dacă cade prima piesă de domino, atunci există riscul să cadă intreg șirul de piese! Or ținand cont de interesele enorme (este vorba de miliarde și miliarde de dolari) ale companiilor farmaceutice așa ceva cei de la Ministerul Bolilor nu pot admite nici măcar in visele lor cele mai negre.
2. Cei care vor trebui să constate relațiile de cauzalitate vor face parte, in toate cazurile, din structuri subordonate Ministerului Bolilor, find compuse din oameni care 1) cred cu fermitate oarbă in Dogma Vaccinării și 2) ale căror interese financiare sunt intim legate de practicarea medicinii alopate. Or se știe că corb la corb nu-și scoate ochii.

 

Nimic nou sub soare - partea 2

In India antica un om de "afaceri" ingenios a găsit o ideea genială care să-i aducă foarte mulți bani nemunciți. Mergea din sat in sat, spunandu-le celor pe care ii intalnea că-i poate scoate din sărăcia lucie in care se zbăteau. Cum? Vanzandu-le formula magică, pe care doar el o deține, pentru obținerea de lingouri de aur. Formulă, pe care omul de "afaceri", era de acord, in marea sa mărinimie, să o vandă doar pentru cateva rupii. In ce consta "afacerea"? Turnai apă in ceaun, rosteai formula magică deasupra apei din ceau, iar ca rezultat – Bingo! - la fundul ceaunului, apărea lingoul de aur! Exista insă o singură condiție, care dacă nu era respecată, ar fi putut impiedica formula magică să funcționeze. Cel care o rostea formula magică nu trebuia, in niciun caz, să se gandească in acel moment la ursul negru. Și cum niciunul din naivii prostiți nu a reușit să indeplinească această unică condiție s-a constat, intr-un final, că absolut toată lumea (100%) a luat țeapă de la omul de "afaceri" indian.

S-au scurs secolele. Aceiași escroci, aceeași turmă de naivi care urmează să fie prostită. Nimic nu s-a schimbat...

"Ce a fost va mai fi si ce s-a făcut se va mai face; nu este nimic nou sub soare." Eclesiastul 1:9

 

Consimățmantul prezumat... Noaptea minții!

"Consimțămantul prezumat" are cam tot atata consistență logică ca și "cercul pătrat" sau "burlacul căsătorit". Unde, in ce alt domeniu al vieții, ai mai auzit dumneata ca relațiile dintre oameni sau dintre cetățeni și organele statului să se bazeze pe principiul "consimțămantului prezumat"???

Bărbat acuzat de viol. Judecătorul: "De ce ai violat-o?" Acuzatul: "Nu am violat-o, totul s-a inamplat de comun acord!" Judecător: "Cum ți-ai dat seama că a fost de comun acord?" Acuzat: "Tăcerea ei a fost un semnal clar pentru mine că este de acord. Dacă nu ar fi fost de acord, atunci și-ar fi exprimat dezacordul - numaidecat in scris (sic!), verbal nu ar fi fost suficient de clar pentru mine – refuzul. A tăcut? A tăcut! Ce inseamnă aceasta?! Inseamnă, domnilor, că a fost de acord! Este clar ca buna ziua! Incetați să mai invinovățiți un om absolut nevinovat de acte oribile care nici măcar nu i-au trecut prin minte!!!"

Că biata femeie a tăcut din cauza fricii paralizante față de monstru nu mai contează. Tot ceea ce contează este că tăcerea ei a fost interpretată de către violatorul ei ca și "consimțămant prezumat".

Cine, ce om intreg la minte, ar putea să "cumpere" pledoaria violatorului?!

Și atunci dacă in cazul unui viol "consimțămantul prezumat" nu funcționează (după cum nu funcționează nici in multe alte situații), de ce ar funcționa această aberație juridică, născută in mintea bolnavă a unor oameni certați cu logica, in situația injecării unor substanțe otrăvitoare, care potrivit unei hotărari a ***ții superioare de justiție din SUA sunt "inevitabil periculoase", in corpurile copiilor?!

Minionii (altfel nu am cum să-i numesc) care au lucrat pe șestache la plăsmuirea acestui proiect de lege știau foarte bine prevederele constituției cu privire la libertatea omului: "(1) Libertatea individuală si siguranta persoanei sunt inviolabile." Art. 24

Și atunci au hotărat ca, printr-un șeretlic juridic aberant - numit "consimțămant prezumat", să infrangă prevederele clare ale constituției, reducandu-i pe cetățenii Romaniei la nivelul unor simple animale. De ce la nivel de animale? Pentru că doar pe animalele necuvantătoare poți să le "vaccinezi" (*** -> vaccinare, din punct de vedere istoric conceptul de "vaccinare" a pornit de la o... vacă) in baza "consimțămantului prezumat". Nimic mai mult, nimic mai puțin...

 

Si de unde o organizatie politica

Si0-a nluat dreptul de a injecta microbi in corpul cuiva . Acel corp este a cuiva, nu domeniu public. Voi va vaccinati, sinteti protejati. De ce vreti sa o faceti pe altii ce prostii faceti cu voi ?
O broasca testoas a traieste 500 ani fara vaccinuri. Si toata viata pe Pamint este posibila fara vaccinuri.
De ec sa vina statul i probleme de sanatate ? Pt ca asa vrea inchizitia medicala .

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor