Ancheta in cazul medicamentului Mediator

Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 12:09
4465 citiri
Ancheta in cazul medicamentului Mediator

Medicamentul Mediator a provocat un adevarat scandal in Franta, Portugalia si Cipru, el avand efecte secundare, legate, in special, de aparatul cardio-vascular. Medicamentul contine o substanta numita benfluorex, ce duce la imbunatatirea "controlului glicemiei si scaderea rezistentei la insulina a persoanelor cu diabet zaharat".

Utilizat de cinci milioane de persoane, dintre care 2,9 milioane l-au intrebuintat mai mult de trei luni, medicamentul ar fi cauzat intre 500 si 2.000 de decese. Acest lucru a dus la deschiderea unei anchete in care sunt implicate personalitati politice, ce ar fi avut legaturi cu profesorul Jacques Servier, fondatorul grupului farmaceutic ce-i poarta numele.

O asociatie a victimelor din Franta a depus, recent, 116 plangeri la Tribunalul din Paris, indreptate impotriva medicamentului produs in laboratoarele Servier. Conceput initial ca antidiabetic, Mediator a fost intrebuintat si pentru slabit, taind senzatia de foame si provocand grave afectiuni cardio-vasculare, scrie France24.

Zdrobitorul Raport IGAS despre Mediator

Concluziile Raportului sunt fara drept de apel. Inspectoratul General al Afacerilor Sociale (IGAS) a denuntat, fara menajamente, responsabilitatea laboratoarelor Servier in scandalul Mediator.

Insa ministrul Sanatatii, Xavier Bertrand, doreste cu orice pret sa impiedice declansarea unui nou scandal in jurul medicamentului, precizeaza RFI, asigurand victimele ca vor beneficia de despagubiri si indemnandu-i sa mearga la medic, mai ales pe cei care au uzitat Mediator timp de trei luni, in cursul ultimilor 40 de ani.

Asociatia Franceza a Diabeticilor (AFD) a felicitat decizia luata de Xavier Bertrand, dar ancheta deschisa in cazul benfluorexului va continua.

Conform sursei citate, medicamentul ar fi fost retras abia in 2009, IGAS acuzand laboratoarele Servier ca ar fi inselat Comisia ce se ocupa de comercializarea lui pe piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#efecte secundare Mediator, #retragere piata Mediator , #medicamente