Ziare.com

Atentie la anticonceptionalele care nu-si fac efectul! O marca a fost retrasa

Marti, 11 Iunie 2013, ora 23:14

   

Atentie la anticonceptionalele care nu-si fac efectul! O marca a fost retrasa
Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a decis retragerea de pe piata a anticonceptionalele Cilest, dupa ce expertii belgieni au avertizat ca aceste pilule nu sunt eficiente.

Decizia a fost luata in urma informatiei primite prin sistemul de alerta rapida de la autoritatea competenta din Belgia. Astfel, ANMDM a retras toate seriile fabricate din ianuarie 2011 pana in prezent, a anuntat agentia intr-un comunicat de presa.

Contraceptive retrase de pe piata - nu previn sarcina

"Aceasta decizie a fost determinata de depistarea de catre fabricantul din Belgia a unei probleme de calitate la unele serii de produs. Acest defect de calitate ar putea conduce la o diminuare a efectului contraceptiv", se arata in documentul ANMDM.

Anticonceptionale retrase de pe piata franceza dupa moartea a 4 femei

Agentia le recomanda pacientelor care folosesc Cilest sa solicite medicului prescrierea unui alt tratament, pentru ca acest medicament ar putea sa nu mai fie disponibil in farmacii. Retragerea preventiva a acestor anticonceptionale se efectueaza in toate tarile in care este disctribuit acest medicament.

D.T.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 843 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor