Institutul Cantacuzino, resuscitat cu 700.000 de lei - reia productia vaccinului antigripal

Joi, 27 Iunie 2013, ora 14:56
1095 citiri
Institutul Cantacuzino, resuscitat cu 700.000 de lei - reia productia vaccinului antigripal
Foto: Arhiva

Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a declarat, joi, ca a obtinut certificatul de acreditare a liniei de productie pentru vaccinul antigripal la Institutul Cantacuzino.

"Este un pas extraordinar de important pentru repunerea in functiune a Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie Cantacuzino", a spus ministrul.

Acesta a explicat ca, din nefericire, in anul 2010, toate licentele Institutului Cantacuzino au fost depuse la Agentia Nationala a Medicamentului (ANM), institutul declinandu-si posibilitatea de a mai continua productia de vaccinuri.

Astfel, pentru reluarea productiei, este nevoie de reluarea procedurii de acreditare, care dureaza intre unul si trei ani, a mai precizat Nicolaescu.

"Am vorbit atat cu reprezentantii ANM, cat si cu cei ai Institutului Cantacuzino si o luam pe etape: intai cu vaccinul antigripal si apoi cu celelalte vaccinuri", a mai spus ministrul.

Ministrul Sanatatii: In acest an vom avea vaccin antigripal romanesc

Consilierii municipali vor sa aloce suma de 700.000 de lei pentru reluarea productie vaccinului antituberculos (BCG) la Institutul Cantacuzino, potrivit unui proiect care va fi discutat in sedinta de vineri a CGMB.

In anul 2009, Institutul Cantacuzino a incetat productia de vaccinuri, intrucat dotarea, organizarea si desfasurarea productiei nu corespundeau normelor internationale si nationale in materie, ceea ce a determinat recurgerea la importuri.

La sfarsitul lunii mai, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, declara ca are in vedere ca, dupa reluarea capacitatii maxime de productie a Institutului Cantacuzino, sa inceapa si fabricarea vaccinului BCG si a Cantastimului.

Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifica a tuberculozei si se administreaza la nou-nascuti in maternitate. Vaccinul este inclus in calendarul national de imunizare al Ministerului Sanatatii si este gratuit.

Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie Cantacuzino este un producator autonom, cu gestiune financiara si economica independenta, care are ca obiect de activitate productia de vaccinuri si activitate de cercetare-dezvoltare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#vaccin antigripal Cantacuzino, #productie vaccin Cantacuzino, #Eugen Nicolaescu Cantacuzino , #medicamente