Ziare.com

Medicii fug de retetele electronice - Afla de ce

Luni, 23 Iulie 2012, ora 23:42

   

Medicii fug de retetele electronice - Afla de ce
Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, a declarat ca doar 10% dintre medicii din Romania au prescris retete in format electronic de la introducerea sistemului.

"In acest moment, la nivel national, reteta electronica nu este implementata si nu poate fi utilizata. Softul se blocheaza, iar numarul medicilor care prescriu retete electronice este foarte mic.

Pacientii nu au avut nimic de castigat, medicii au facut munca suplimentara, iar majoritatea farmaciilor nu au deocamdata cititoarele si softul. Cu alte cuvinte, declarativ, scriptic, reteta exista, practic este nesemnificativa", a spus Astarastoae pentru NewsIn.

"Daca in continuare vor fi instruiti medicii, iar farmaciile se vor dota corespunzator, s-ar putea ca pana la sfarsitul anului sa creasca numarul retetelor prescrise", a adaugat Astarastoae.

Sursa: rNews

Articol citit de 3463 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Va zic eu de ce...

De ce, doar 10 % ? pentru ca ceilalti 90 % fura de sparg din banii mei, din banii tai, din banii nostrii. Pe masura ce se va implementa la nivel national formatul electronic se vor diminua considerabil fraudele. Ni se spune tot timpul ca sistemul de sanatate din Romania este sub-finantat, adevarul este ca sistemul de sanatate din Romania este ultra-mega-giga-CAPUSAT !!!

 

-----------------------

iti doresc sa ai reteta electronica sa mergi intr-o farmacie si sa vezi cum e. softul cade si la retetele normale la verificare CNP-ului cind apare SIUI nu functioneaza

perfect adevarat ce s-a spus mai sus, dar...

... mai e o chestiune deloc de neglijat. Parte din medicii "nascuti mai devreme" nu se descurca deloc cu tehnica moderna. S-au obisnuit sa scrie indescifrabil cu pixul retetele, nu stiu si nici nu vor sa afle cat de usor s-ar lucra cu PC-ul.

medicii intre medicii.........

sint medici intre medici,dar...de regula medicii au impresia ca sint buricul pamintului si fara ei nu se misca nici soarele si nici luna si se cred atit de importatni...si sint unii......Refuza sa invete pe Pc-uri si sa dea aceste retete electronice fiindca nu mai pot invirtii ei cum vor retetele si nu mai pot elibera retete pe numele altor persoane care nu vin la consultatii.Nu mai pot sa elibereze retete cu medicamentele pe care le vor ei ca sa-si poata face vacantele pe unde ii trimit firmele mari de medicamente, Asa ca...medici dragi puneti mina si invatati nu mai stati numai cu un stetoscop dupa git si va dati aere,,,,,,,si sa stiti ca programul unu medica este de 7 ore nu de 4-5 cum fac majoritatea medicilor de familie la cabinete.

 

Chiar asa?

Esti dezinformat, medicul de familie are program, in toata Romania, de 5 ore cabinet si 2 ore teren, conform CoCa national. In al doilea rand esti fraier! Cu ce crezi ca il incurca reteta electronica sa prescrie retete la pacienti care nu se prezinta la medic sau sa ridice el medicamentele, asa cum iti debiteaza tie mintea? Hai sa-ti spun eu ce tu nu stii. Mi-a dat medicul o reteta electronica cu 4 medicamente, in calculatorul farmaciei a ajuns un singur medicament, asta e programul prin care crezi tu ca se pune la punct sistemul de sanatate? Mai abtine-te cand vrei sa dai cu piatra!

Pentru cine vorbeste?

Exista mai multe variante.

 

""colegule"" madajura

asa este ,prefect adevarat.medicii de familie au program de 5 ore-cabinet si 2 ore-teren .....adica teren acasa la ei sau in vizita la prieteni ,nicidecum la pacienti.Asa ca....Iar retetele pentru cei care nu se prezinta se fac si atunci cind sint electronice se pot prinde minciunitel.Iar tu daca a-i gasit numai un medicament la farmacie te poti duce si la alte farmacii in localitatea ta.Eu vorbesc despre acesta asaimpotriva,despre acesta rasa medicala fiindca am avut in familie si stiu despre ce este vorba.medici-calicisi cu buzunarele cit se poate de mari.Uitat-va si voi la medicii din spitale cit de mari sint buzunarele lor si apoi comentati.........

 

revin

Nu prea ai inteles dar imi si dai dreptate. In cele 2 ore e plecat, nu stim noi unde, decat ne dam cu presupusul iar acel unic medicament era inregistrat in softul farmaciilor nu ca nu l-am gasit eu acolo. Apoi muti discutia la medicii din spital ceea ce nu era discutia noastra.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor