Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Nou simbol pe medicamente - ce inseamna triunghiul negru

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 17:12
6323 citiri
Nou simbol pe medicamente - ce inseamna triunghiul negru
Foto: Arhiva

UE a lansat un nou program pentru produsele farmaceutice, care prevede ca toate medicamentele care trebuie sa fie monitorizate suplimentar sa fie marcate cu un triunghi negru cu varful in jos.

Agentia Europeana a Medicamentelor (EMA) a anuntat in prealabil ca intentioneaza sa introduca noua schema, care era aplicata deja in Marea Britanie, in intreaga Uniune Europeana, pentru a creste siguranta produselor farmaceutice, scrie PM Live.

Masura face parte dintr-un amplu program lansat de EMA, alaturi de infiintarea Comitetului pentru Evaluarea Riscului in Farmacovigilenta (PRAC), in incercarea EMA de a avea mai multa autoritate in solicitarea de masuri de precautie si studii pentru determinarea eficientei.

Astfel, toate companiile farmaceutice sunt obligate sa marcheze anumite produse cu triunghiul negru. In plus, EMA a facut public un clip informativ, care le explica atat cadrelor medicale, cat si cetatenilor ce inseamna noul simbol.

Cutiile de medicamente care sunt marcate cu triunghiul negru trebuie sa prezinte si mesajul "Monitorizare suplimentara". Simbolul va aparea la inceputul prospectului.

Monitorizarea suplimentara nu se aplica tuturor medicamentelor, ci vizeaza numai anumite produse, supravegheate indeaproape de EMA dupa ce va aproba folosirea triunghiul negru in cazul acestora.

"Daca un medicament eset marcat cu triunghiul negru, nu inseamna ca este nesigur. Scopul simbolului este de a incuraja pacientii sa raporteze orice reactii adverse", se arata intr-un document al agentiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#simbol nou medicamente, #triunghi negru medicamente, #monitorizare suplimentara medicamente , #medicamente