Ce spun sindicatele din Sanatate dupa ce Guvernul a anuntat ca da mai multi bani medicilor pentru garzi

Sambata, 06 August 2016, ora 19:43
4374 citiri
Ce spun sindicatele din Sanatate dupa ce Guvernul a anuntat ca da mai multi bani medicilor pentru garzi
Foto: SANITAS (Arhiva)

Liderii sindicali sunt destul de retinuti cu privire la anuntul facut de Ministerul Sanatatii referitor la plata garzilor suplimentare.

Vicepresedintele Federatiei "Solidaritatea sanitara", medicul Florin Chirculescu, a declarat sambata ca oferta Guvernului trebuie mai intai discutata cu colegii.

"In momentul acesta, comunicatul Ministerului Sanatatii trebuie sa il judecam si sa vedem cum se traduce oferta in lei, adica in tariful orar pe garzi suplimentare. Deci sa vedem care e castigul, sa il anuntam colegilor nostri, pentru ca ei sa isi exprime pozitia. Asta presupune putin timp, dar noi speram ca luni sa dam un comunicat pe tema aceasta", a spus dr. Florin Chirculescu.

Acesta a apreciat ca fiind "un lucru pozitiv" faptul ca s-a primit aceasta oferta.

"Raman la parerea mea ca negocierile si discutiile trebuie sa aiba loc fata in fata si, din 28 iulie, noi nu i-am mai vazut pe ministri. E o oferta pe care sa o luam in considerare, sa o analizam cu maximum de atentie si sa o expunem colegilor, sa vedem ei ce doresc", a adaugat el.

Chirculescu a vorbit si despre Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde medicii au amenintat ca nu vor mai asigura garzile incepand de luni, precizand ca liniile de garda sunt acoperite si pentru aceasta zi.

La randul sau, prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat ca plata garzilor suplimentare efectuate de medici reprezinta doar o victorie de etapa, iar negocierile cu Ministerul Sanatatii si cu cel al Muncii vor continua pentru gasirea de solutii si pentru personalul tehnic administrativ din Sanatate, dar si pentru functionarii din directiile de sanatate publica.

"Am fost adeptii unor negocieri responsabile, nu sa pornim anumite categorii sociale impotriva altora. Este o victorie de etapa. Asa cum a declarat si ministrul Vlad Voiculescu, vom continua negocierile pentru ca un ochi rade si altul plange. Vom continua sa gasim solutii pentru ca personalul tehnic administrativ si functionarii publici din directiile de sanatate publica sa intre cu aceleasi drepturi din Ordonanta 20/2016", a spus prim-vicepresedintele Sanitas.

Acesta a mai precizat ca, prin legea de salarizare, Federatia Sanitas solicita echilibrarea veniturilor intre colegii din spitalele neclinice in raport cu cele clinice, dar si aducerea salariilor asistentilor sociali la nivelul celor din sanatate.

Ministerul Sanatatii a anuntat sambata ca Guvernul va aloca aproximativ 100 de milioane de lei pentru plata garzilor suplimentare efectuate de medici incepand din octombrie, iar mecanismele gasite pentru alocarea sumelor nu afecteaza fel prognozele de deficit bugetar.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#plata garzi medici reactie sindicate , #medici
Comentarii
Poza Ciucurel
Ciucurel
rank 3
Liderii sindicali sunt acum în "stand by".....
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5