Ce spune conducerea spitalului Colentina, dupa demisia celor doi neurochirurgi

Luni, 04 Septembrie 2017, ora 17:00
4963 citiri
Ce spune conducerea spitalului Colentina, dupa demisia celor doi neurochirurgi
Foto: Arhiva Ziare.com

Reprezentantii Spitalului Colentina au reactionat, luni dupa-amiaza, dupa ce doi medici de la sectia de Neurochirurgie au demisionat si au adus acuzatii unitatii spitalicesti.

Reprezentantii Spitalului Colentina s-au declarat surprinsi de declaratiile medicilor si spun ca pentru lipsa de materiale consumabile ar fi de vina chiar acestia, arata Digi 24.

Dupa ce cei doi medici s-au plans de lipsa de personal, conducerea unitatii a transmis ca au fost organizate mai multe concursuri de angajare pentru posturi de medici si asistenti pe sectia de Neurochirurgie si ca de aici nu a plecat nimeni.

Despre restrictionarea programului de operatii, reprezentantii spitatului sustin ca a fost instituit de fostul manager si ca nimeni nu a cerut modificarea sa.

O alta plangere a celor doi medici care au demisionat a fost legata de lipsa de medicamente. Conducerea spitalului a transmis ca au fost probleme doar in ceea ce priveste doua produse, iar in ambele cazuri a fost fie vina producatorului, fie vina distribuitorului, adaugand ca problemele au fost acum rezolvate.

Cu privire la lipsa consumabilelor, managementul da vina chiar pe medici. "Referatele de necesitate intocmite de catre personalul din Sectia Neurochirurgie nu au respectat prevederile legale" si "nu au specificatiile tehnice necesare achizitiei", se arata in comunicatul respectiv, in care se precizeaza ca "personalul Serviciului Achizitii a facut demersuri chiar catre cei doi doctori pentru a obtine documentele necesare pentru lansarea procedurilor de achizitii. Nici la aceasta data aceste specificatii nu au fost transmise".

Dupa aceste acuzatii medicul Ionut Gobej a oferit un punct de vedere la Digi 24.

"Noi am incercat sa facem un serviciu in care sa preluam cazuri dificile. In utltimele opt luni nu am mai putut sa operam decat cazurile de dificultate medie si mica, asta pentru ca programul operator era restrictionat pana la ora 15 din cauza lipei de personal. Acum avem o situatie diferita, lipsa materialelor acuta. (...)

De exemplu, astazi era programata de catre unul din colegii nostri care a ramas la Colentina o operatie de hernie de disc. Pentru asta foloseste si un microscop, valoarea acestuia e de 200.000 de euro, insa nu putem sa-l folosim fara o husa de unica folosinta care costa intre 5-60 lei. Cam asta e situatia. Suntem in mijlocul unei situatii absurde si nu stim de ce se intampla lucrurile", a spus medicul.

Amintim ca, luni dimineata, medicii Ionut Gobej si Dorin Bica de la Spitalul Colentina au demisionat invocand faptul ca, odata cu schimbarea managementului unitatii medicale, in ianuarie 2017, lucrurile au dus spre distrugerea sectiei.

Luni seara, primarul Capitalei a venit cu o propunere catre cei doi medici. Le-a propus sa se mai gandeasca legat de demisie si i-a oferit unuia dintre medici posibilitatea de a conduce interimar sectia de Neurochirurgie de la Spitalul Colentina. In plus, le-a cerut celor doi sa vina cu o propunere pentru postul de manager al spitalului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#spitalul Colentina demisie medici, #medici demisie spitalul Colentina , #medici