Duminica are loc examenul de Rezidentiat. Peste 3.200 de absolventi sustin concursul in Bucuresti

Duminica, 08 Decembrie 2019, ora 07:46
6686 citiri
Duminica are loc examenul de Rezidentiat. Peste 3.200 de absolventi sustin concursul in Bucuresti
Foto: Arhiva Pixabay

Un numar de 3.259 de absolventi ai facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie, adica 36,72% dintre candidatii inscrisi la nivel national la concursul de intrare in Rezidentiat, vor sustine duminica examenul la UMF "Carol Davila" din Bucuresti.

"Universitatea de Medicina si Farmacie 'Carol Davila' s-a pregatit intens pentru buna desfasurare a acestui concurs extrem de important pentru viitoarea generatie de medici si farmacisti. Dintre cei 3.259 de candidati inscrisi in centrul universitar Bucuresti, 1.902 sunt absolventi ai Universitatii de Medicina si Farmacie 'Carol Davila' din Bucuresti", a declarat Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii, citat intr-un comunicat.

In centrul universitar Bucuresti, la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, vor sustine concursul cei mai multi candidati - aproximativ 36,72% din numarul total de inscrisi. S-au inscris 2.274 candidati pentru domeniul medicina, 695 - pentru medicina dentara si 290 - pentru farmacie, precizeaza UMF.

Concursul, organizat de Ministerul Sanatatii, pentru care si-au depus dosarele 8.876 de candidati, va avea loc duminica la nivel national, in centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara. Cei mai multi - 6.283 - s-au inscris pentru domeniul medicina, 1.740 - pentru medicina dentara si 853 - pentru farmacie.

Ministerul Sanatatii a scos la concurs pentru aceasta sesiune de examen 4.710 locuri si posturi, astfel: 3.960 - in domeniul medicina; 398 - in domeniul medicina dentara; 256 - pentru farmacie; 96 de locuri pentru Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Justitiei si Ministerul Afacerilor Interne, ministerele care au retea sanitara proprie.

Concursul se desfasoara sub forma unui test-grila, cu cate 200 de intrebari identice pentru toate centrele universitare, pe o durata de patru ore.

Punctajul minim de promovare este de 60% din punctajul maxim realizat la nivel national pentru cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, potrivit metodologiei de concurs stabilite de catre Ministerul Sanatatii. Ocuparea locurilor si a posturilor in specialitate se va face in ordinea punctajului de promovare obtinut, alcatuindu-se o singura clasificare nationala pentru fiecare domeniu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#duminica examen rezidentiat, #Examen rezidentiat , #medici