Greva generala pe termen nelimitat la Institutul "Ana Aslan" - sunt tratate doar urgentele

Luni, 31 Octombrie 2016, ora 18:36
3483 citiri
Greva generala pe termen nelimitat la Institutul "Ana Aslan" - sunt tratate doar urgentele
Foto: ana-aslan.ro

Personalul medical al Institutului National de Gerontologie si Geriatrie "Ana Aslan" a declansat greva generala pe termen nelimitat. Angajatii cer inlocuirea actualului manager interimar, pe care il acuza ca a intocmit un raport de audit intern care contine date ireale.

La acest moment, personalul medical asigura doar o treime din activitate si trateaza doar urgentele.

"E un lucru care a pornit de la un raport facut de catre o firma particulara si ale carui concluzii au fost spuse pe holuri, dar nu au fost date decat dupa trei luni, la cererea scrisa a colegilor sefi de sectii si in acel raport era figurat deficit la policlinica.

Luand cifrele luate de firma, am vazut ca cifrele sunt ireale, deci veniturile ambulatorului sunt injumatatite, nu au fost trecute corect, cheltuieli care au fost trecute mai mari decat sunt, credem, in mod real.

Nu facem noi cheltuielile, nu platim noi furnizorii. Toate astea le-am prezentat intr-un material si am fost la doamna manager de doua ori in audienta si nu am fost primit. Am primit un telefon de la dansa ca a fost uimita ca m-am uitat peste cifre, a zis ca o sa dea drumul totusi la achizitii", a declarat Cristian Vasiliu, medic sef ambulatoriu.

"Am iesit sa ne pastram drepturile noastre, in primul rand pe actul medical, noi nu avem treaba pe achizitii sau ce s-a vehiculat, sa ne protejam ce avere ne-a lasat doamna profesoara Ana Aslan, sa nu distrugem asa o legenda. Dansa (actualul manager -n.red.) nu stim anume cum a fost numita, a fost numita politic la Institutul nostru, nu stim prea multe detalii, am inteles ca a lucrat la Colentina si a plecat urat de acolo.

Ea a fost numita acum sase luni si pe 27 octombrie a fost prelungit inca sase luni interimatul. Jigneste pacienti, incepand de la personal, asistenti, medici, colegi cumva, comportament neadecvat, numai in controale o tinem, nu mai avem timp pentru actul medical", a spus si Elena Radulescu, asistenta.

Medicii spun ca greva va continua pana cand actualul manager va pleca, acestia precizand ca situatia este cunoscuta si la Ministerul Sanatatii, care insa nu a luat niciun fel de atitudine.

Pe de alta parte, actualul manager interimar, Silvi Ifrim, a precizat ca i se cere plecarea ca sa nu continue demersul de eficientizare a institutiei.

"In momentul venirii mele la conducerea Institutului, am dispus realizarea unei evaluari a activitatii, iar rezultatele acestui audit extern nu le-au fost favorabile. Institutul a terminat anul 2015 cu o datorie de 1,5 milioane de lei. Am redus din consumuri si cheltuieli si acum am reusit sa acoperim toate aceste gauri. Ei vor un singur lucru, sa parasesc acest post pentru a nu continua demersurile de eficientizare si transparentizare a cheltuielilor Institutului si de rentabilizare a acestuia", a declarat Silvi Ifrim.

Luni, aproape 82.000 de medici, asistenti si si alti angajati din sistemul sanitar au intrat in greva generala.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#greva generala Ana Aslan, #greva demisie manager Ana Aslan, #greva generala Sanitas, #greva generala spitale , #medici