Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Medicii de familie vor si ei 500 de euro in plus pe luna de la Guvern: Sa corecteze aceasta grava discriminare!

Miercuri, 08 Aprilie 2020, ora 11:45
6270 citiri
Medicii de familie vor si ei 500 de euro in plus pe luna de la Guvern: Sa corecteze aceasta grava discriminare!
Foto: Arhiva Ziare.com

Medicii de familie vor si ei stimulentul lunar de 2.500 de lei, acordat personalului medical care lupta cu pandemia COVID-19. Doctorii acuza Guvernul de discriminare, precizand ca personalul medical din cabinetele de medicina familiei lupta si in Romania, ca si in alte tari europene, in egala masura cu pandemia.

"Am aflat cu surprindere prin intermediul mass-media despre discriminarea pe care Guvernul Romaniei urmeaza sa o faca fata de intregul personal medical care lucreaza in asistenta medicala primara din Romania, adica peste 10.000 de medici specialisti in medicina de familie si peste 15.000 de asistenti medicali generalisti care lucreaza in cabinetele de medicina familiei.

Discriminarea va avea loc prin acordarea din fonduri europene a stimulentului de risc pentru personalul medical care lupta cu pandemia COVID-19, in valoare de 2.500 de lei, doar pentru 75.000 de cadre medicale - medici, asistenti medicali, personal care deserveste ambulantele, personal paramedical - care lucreaza exclusiv in spitalele publice, in serviciile de ambulanta si SMURD", se arata intr-un comunicat al Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie remis Ziare.com.

Medicii de familie cer Executivului sa le ofere si lor masurile de protectie pe care le-a oferit deja si continua sa le ofere personalului medical si paramedical din spitalele si unitatile publice din sistemul medical romanesc.

"Mentionam ca, desi au statut de unitati medicale private, cabinetele de medicina familiei asigura servicii medicale in sistemul public de sanatate, fara contributie personala sau coplata a pacientului atunci cand acceseaza serviciile de asistenta medicala primara - medicina de familie.

Mai mult, personalul medical din cabinetele de medicina familiei lupta si in Romania, ca si in alte tari europene, in egala masura cu pandemia COVID-19, fara a beneficia de sprijinul si de masurile de protectie pe care Guvernul Romaniei le-a oferit deja si continua sa le ofere personalului medical si paramedical din spitalele si unitatile publice din sistemul medical romanesc", se mai arata in comunicat.

Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie solicita astfel Guvernului sa le demonstreze respectul cuvenit si sa corecteze "aceasta grava discriminare".

"Va solicitam sa luati masurile care se impun pentru a corecta aceasta grava discriminare si pentru a demonstra respectul cuvenit medicilor specialisti in medicina de familie si asistentilor medicali generalisti care lucreaza in cabinetele de medicina de familie din Romania, prezenti la datorie in lupta cu pandemia COVID-19.

Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie isi manifesta toata disponibilitatea pentru a participa la consultari cu institutiile abilitate in vederea identificarii modalitatii de plata a stimulentului de risc catre cabinetele de medicina familiei", incheie comunicatul.

Luni, Guvernul a adoptat un proiect de ordonanta prin care 75.000 de cadre medicale care lupta impotriva coronavirusului beneficiaza de un stimulent lunar de 500 de euro. Amintim ca zeci de mii de medici au atrans atentia ca, daca nu li se va da posibilitatea sa il refuze sau sa il doneze, vor demisiona, considerandu-l jignitor atat timp cat nu li se asigura echipamentele necesare protejarii lor si a pacientilor.

Urmareste LIVE cele mai importante informatii despre criza COVID-19 in Romania si in lume

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#medici familie stimulent lunar, #medici familie discriminare guvern, #medici familie coronavirus , #medici