Ministrul Sanatatii ii linisteste pe managerii de spitale - De unde se iau banii de garzi

Miercuri, 24 August 2016, ora 16:47
2066 citiri
Ministrul Sanatatii ii linisteste pe managerii de spitale - De unde se iau banii de garzi
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat miercuri ca plata garzilor medicilor va fi implementata printr-o ordonanta de urgenta, iar banii vor fi asigurati din fonduri suplimentare ale Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), precizand ca managerii spitalelor nu au de ce "sa-si faca nicio grija".

"Banii pentru plata suplimentara a garzilor si pe care o vom implementa printr-o ordonanta de urgenta, acesti bani vor veni separat de la CNAS. Va fi un contract separat, este un lucru important de inteles (...) Aceasta plata suplimentara a garzilor vine dintr-un buget separat care va fi pus la dispozitie de catre Casa de Asigurari", a spus Voiculescu, intr-o conferinta de presa.

Guvernul da bani mai multi medicilor pentru garzi incepand cu 1 octombrie

Ce spun sindicatele din Sanatate dupa ce Guvernul a anuntat ca da mai multi bani medicilor pentru garzi

Lamuririle ministrului vin dupa ce initial s-a spus ca plata garzilor va fi facuta din "economii", iar managerii de spitale s-au temut ca unitatile lor vor primi mai putine fonduri de la Casa de Asigurari, pentru ca aceasta sa poata acoperi noile cheltuieli.

"Medicii, precum si conducerea spitalelor nu au de ce sa-si faca nicio grija, vom exista fonduri suplimentare pentru aceasta suplimentare la plata garzilor", a mai spus ministrul Sanatatii.

Referitor la faptul ca unii medici refuza sa semneze contractele pentru garzi, Voiculescu a spus ca "este libertatea fiecaruia", precizand ca nu ar trebui sa existe motive de refuz al semnarii acestor contracte.

"In acelasi timp trebuie sa avem in vedere ca noi, cu totii, sunt sigur ca medicii, la fel ca toti pacientii si la fel ca noi toti ceilalti, ne dorim sa avem spitale functionale. Spitale functionale, in cazul spitatelor de urgenta, inseamna spitale unde exista si linie de garda", a adaugat Voiculescu.

Ministrul Sanatatii a subliniat ca Guvernul Ciolos a majorat salariile medicilor de la 1 august si ca va creste semnificativ si plata pentru garzi.

"In momentul acesta, eu, unul, nu vad niciun motiv pentru care medicii sa nu vrea sa semneze un contract care, in mod evident, ii avantajeaza. Deci nu le cere nimeni sa faca mai multe garzi ca pana acum, ba din contra, acolo exista o oarecare flexibilizare, dar, de asemenea, trebuie sa luam in considerare ca garzile sunt platite mai bine. Deci nu vad niciun motiv, altele decat cele care nu legatura cu realitatea, ca medicii sa nu semneze aceste contracte de garzi", a spus Voiculescu.

Medic in Romania: Castigul intr-o zi de garda, ca al unui zidar Interviu

Raed Arafat: Daca nu vrei sa faci garda, nu te angajezi in spitale de urgenta

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fonduri suplimentare garzi medici, #plata garzi medici , #medici