ANM: Vremea se raceste si incep ploile

Duminica, 15 Aprilie 2018, ora 10:54
5808 citiri
ANM: Vremea se raceste si incep ploile
Foto: Arhiva Ziare.com

Meteorologii anunta racirea usoara a vremii si precipitatii in toate regiunile in perioada urmatoare, insa spre sfarsitul saptamanii viitoare, vremea va reincepe sa se incalzeasca.

Iata prognoza pe regiuni:

BANAT

Dupa 15 aprilie se prognozeaza o scadere de temperatura, pana la valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv, maxime ce vor atinge 18 grade si minime de 6...8 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata si izolat, in deosebi in perioada 16 - 18 aprilie, vor fi posibile si cantitati mai insemnate.

CRISANA

De luni, vremea se va raci, astfel incat media regionala a valorilor termice maxime va fi de 17...19 grade.

"Vor fi posibile ploi in fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicata in perioada 16 - 18 aprilie", precizeaza meteorologii.

TRANSILVANIA

ANM anticipeaza o scadere treptata a temperaturilor, astfel incat media maximelor termice va ajunge la 15 grade in jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior se va incalzi usor, la valori de 17...18 grade. Instabilitatea va fi in crestere si mai ales in perioada 16 - 18 aprilie vor fi ploi pe arii mai extinse si, posibil, cantitati insemnate.

MARAMURES

Dupa 15 aprilie, este anticipata o racire, ce va apropia regimul termic diurn de norme multianuale ale perioadei, respectiv, o medie ce nu va depasi 16...18 grade. Minimele termice vor oscila, in medie, intre 6 si 8 grade, cu valori mai coborate dupa data de 19 aprilie, cand sunt estimate minime in jur de 4 grade.

Vor fi posibile ploi in fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicata in perioada 16 - 18 aprilie.

MOLDOVA

Media regionala a maximelor termice va ajunge la 14...15 grade in jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior se va incalzi usor, pana 18 grade. Noptile vor fi mai racoroase, cu minime termice ce pot scadea sub 4...6 grade.

Incepand din 16 aprilie, probabilitatea precipitatiilor va creste.

DOBROGEA

Temperaturile minime, care s-au mentinut in jurul a 8 grade pana in data de 14 aprilie, scad spre 6 grade in data de 16 aprilie, dupa care vor reveni la medii de 8 grade. Pentru intervalul 16 - 22 aprilie sunt anuntate ploi.

MUNTENIA

Incepand din 16 aprilie, temperaturile medii inregistrate vor fi de aproximativ 16 grade, urmate de o usoara crestere, spre medii de 19...20 de grade. Minimele nocturne vor scadea la valori de 5...6 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor, pe arii restranse si in general slabe cantitativ, va fi mai ridicata pana in 22 aprilie.

OLTENIA

Temperaturile vor scadea semnificativ pana in 19 aprilie cand se vor situa in jurul a 16 grade, dupa care va urma o incalzire usoara. Minimele nocturne, pana in 17 aprilie, vor fi in scadere treptata, dar ulterior se vor mentine stationare pana la valori in medie de 6 grade.

Probabilitatea de precipitatii va fi in crestere, astfel incat pana in 22 aprilie vor fi conditii de ploaie aproape in fiecare zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#meteo 16 aprilie 2018 , #meteo