Avertizare meteo: Cod galben de ceata pentru 20 de judete si Bucuresti

Luni, 30 Decembrie 2013, ora 07:28
1433 citiri
Avertizare meteo: Cod galben de ceata pentru 20 de judete si Bucuresti

Meteorologii au emis luni dimineata mai multe avertizari cod galben de ceata pentru mai multe zone ale tarii, inclusiv Capitala.

Astfel, pana la ora 9:00, se vor semnala ceata ce determina scaderea vizibilitatii, local sub 200 m si izolat sub 50 m, precum si burnite izolate pe arii extinse in judetele Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov inclusiv municipiul Bucuresti si in jumatatea sudica a judetelor Arges, Dambovita si Prahova, inclusiv drumurile nationale si europene aferente si autostrazile A1, A2.

Fenomene similare se vor semnala pana la ora 9:55 si in zonele de campie din judetele Arad, Timis si Hunedoara, inclusiv localitatile Arad, Timisoara si Deva.

Pana la ora 10:00, ceata insotita local de depunere de chiciura (polei) va afecta zonele joase din judetul Alba, vestul judetului Sibiu, Harghita, inclusiv municipiul Alba Iulia, Sebes, Miercurea-Ciuc, precum si drumurile nationale si europene aferente.

Codul galben de ceata se mentine pana la ora 11:00 in judetele Valcea, Olt si Gorj, inclusiv municipiile Rm. Valcea, Slatina si Tg. Jiu.

De asemenea, meteorologii ii avertizeaza pe locuitorii din judetul Cluj ca ceata ce determina scaderea vizibilitatii orizontale sub 200 m, izolat sub 50 m, si va fi insostita de depunere de chiciura va afecta inclusiv drumurile nationale si europene si municipiul Dej pana la ora 13:00.

Vremea nu se va schimba in urmatoarele doua zile. Meteorologii spun ca nu vom avea parte de zapada nici in noaptea de Revelion, cand vor fi inregistrate cel mult fulguieli trecatoare si eventual burnita.

Norii se vor mentine josi pe parcursul zilei de luni si ceata va afecta zone intinse.

Vor fi innorari persistente, motiv pentru care temperaturile nu coboara foarte mult in primele zile ale acestei saptamani. Abia dupa data de 3 ianuarie sunt asteptate ploi in regiunile vestice, insotite de fulguieli, dar nici nu poate fi vorba de viscole in prima decada a anului.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
#prognoza meteo, #vremea Revelion , #meteo