Caldura dogoritoare revine in forta - prognoza pe doua saptamani

Luni, 24 August 2015, ora 16:22
5255 citiri
Caldura dogoritoare revine in forta - prognoza pe doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa o saptamana chiar friguroasa pentru o luna de vara, vremea schimba foaia si vine cu temperaturi chiar si de 32 de grade. Totusi, vremea devine placuta din 1 septembrie, cand valorile termice vor oscila in jurul a 25 de grade.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat luni prognoza pentru urmatoarele doua saptamani, mai exact din 24 august pana pe 6 septembrie.

Banat

Prima saptamana vine cu temperaturi din ce in ce mai ridicate fata de zilele trecute. Valorile termice maxime vor oscila in jurul a 31 de grade.

De saptamana viitoare se racoreste din nou, vremea devenind insa normala pentru prima parte a lunii septembrie, cu o medie diurna de 25 de grade. Totodata, temperaturile minime se vor incadra intre 15 si 17 grade.

Vor cadea ploi slabe in perioada 1-4 septembrie, iar in celelalte zile vremea va fi predominant frumoasa.

Crisana

Vremea va deveni calduroasa pentru aceasta perioada, cu maxime de 32-33 de grade in toata regiunea. O scadere semnificativa se va inregistra in intervalul 1-3 septembrie, cand media valorilor diurne va ajunge la 24-25 de grade si nu va avea variatii importante pana la finalul saptamanii viitoare.

Temperaturile minime vor cobori de la o medie de 15-16 grade la 12 grade spre finalului intervalului. Meteorologii prognozeaza ploi slabe in perioada 1-4 septembrie.

Transilvania

Se va incalzi considerabil si in aceasta zona, temperaturile ajungand la 30-31 de grade pana la finalul acestei saptamani. Vremea se raceste semnificativ pana pe 6 septembrie, cand valorile diurne vor oscila in jurul a 23-24 de grade.

La inceputul saptamanii, in timpul noptilor se vor inregistra circa 14 grade, urmand ca in a doua parte a intervalului de prognoza termometrele sa arate 10 grade. Sunt sanse de precipitatii slabe cantitativ in intervalul 1-4 septembrie.

Maramures

Temperaturile maxime vor ajunge zilele acestea pana la 31-32 de grade, urmand ca de saptamana viitoare vremea sa se mai raceasca, iar termometrele sa indice 25-26 de grade.

Noaptea vor fi intre 13 si 15 grade, iar cateva ploi slabe vor cadea in intervalul 1-4 septembrie.

Moldova

Saptamana aceasta, vremea se va incalzi considerabil, cu o media a maximelor de 31 de grade. Din a doua saptamana, temperaturile scad pana la 24 de grade.

In timpul noptilor se vor inregistra circa 13 grade, iar precipitatiile slabe isi vor face aparitia doar in primele patru zile de toamna.

Dobrogea

Vremea va deveni calduroasa in prima parte a intervalului, cu temperaturi maxime de 30 de grade, urmand ca in a doua saptamana sa fie mai racoare, cu valori termice de circa 26 de grade in timpul zilei.

Temperaturile minime vor scadea pe parcursul urmatoarelor doua saptamani de la 20 la 17 grade si va ploua slab spre finalul intervalului de prognoza.

Muntenia

Vremea se va incalzi treptat pana la finalul acestei saptamani, cand mercurul din termometre va arata circa 31 de grade. Dupa 1 septembrie se mai raceste, cu o medie a valorilor diurne de 25 de grade, temperaturile fiind normale pentru inceputul toamnei.

Minimele se vor incadra intre 14 si 17 grade, iar cativa stropi de ploaie ar putea cadea doar in intervalul 1-4 septembrie.

Oltenia

Vremea se incalzeste si aici considerabil, iar pana la finalul acestei saptamani vom avea 31 de grade. Urmeaza o racire a vremii, care va aduce temperaturi placute de 25-26 de grade.

In timpul noptilor se vor inregistra pana la 17 grade, iar ploile slabe isi vor face aparitia doar in perioada 1-4 septembrie.

La munte

Media valorilor diurne va depasi usor 20 de grade, insa dupa 1 septembrie aceasta va scadea cu 3-4 grade. Astfel, pana la finalul saptamanii viitoare, temperaturile vor ajunge la 15-17 grade.

In timpul noptilor se vor inregistra circa 10-12 grade, iar in perioada 2-6 septembrie vor cadea ploi slabe, dar si sub forma de averse.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#vremea septembrie, #vremea 2 saptamani, #vremea toamna , #meteo