Calendaristic incepe primavara. Se simte si in termometre? Prognoza meteo pe 2 saptamani

Luni, 29 Februarie 2016, ora 15:45
5217 citiri
Calendaristic incepe primavara. Se simte si in termometre? Prognoza meteo pe 2 saptamani
Foto: Ziare.com

Saptamana debuteaza cu vreme deosebit de calda pentru aceasta perioada a anului, cu maxime ce ajung pana la 17 grade. De miercuri se mai raceste putin, dar se vremea calda revine la finalul saptamanii, se arata in prognoza meteo pe doua saptamani emisa de ANM.

BANAT

In primele doua zile ale intervalului, vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, cu maxime de 14...16 grade si minime de 6...8 grade. Apoi se mai raceste putin si vor fi maxime de pana la 9 grade si minime, in medie, de 0...2 grade.

Spre finalul primei saptamani de prognoza se va incalzi din nou, iar temperaturile ajung pana la 15 grade ziua. Saptamana viitoare se raceste, din nou, usor.

CRISANA

La inceputul acestei saptamani va fi foarte cald, cu temperaturi de pana la 16...17 grade ziua si 4...6 grade noaptea. Intre 2 si 4 martie, maximele nu mai trec de 8 grade. Spre finalul saptamanii temperatura va creste, spre maxime in medie de 14...15 grade si minime in jur de 4 grade. In a doua saptamana, tendinta valorilor termice va fi de scadere usora.

In noaptea de 29 februarie/1 martie vor fi ploi moderate cantitativ. Dupa data de 6 martie sunt asteptate ploi slabe.

TRANSILVANIA

Luni si marti va fi mult mai cald decat este normal pentru aceasta perioada a anului, cu maxime de 14...15 grade. Apoi, valorile termice vor fi in scadere.

Se vor inregistra ziua cel mult 8 grade, iar noaptea 0 grade. Spre finalul primei saptamani se va incalzi din nou, astfel ca maximele vor fi de 13...14 grade, iar minimele se vor situa in jurul valorii de 1 grad. Dupa data de 9 martie, valorile termice vor fi in scadere, urmand sa revina in limite normale pentru aceasta perioada.

MARAMURES

In primele doua zile din aceasta saptamana va fi foarte cald, dar intre intervalul 2 si 4 martie se raceste usor. Maximele vor fi de 6...8 grade, iar minimele de 0...1 grad. Spre finalul saptamanii, temperatura va creste, spre maxime in jurul valorii de 12 grade si minime de 2...3 grade. In a doua saptamana, tendinta valorilor termice va fi de scadere usoara.

Vor fi ploi in cea mai mare parte a intervalului de prognoza, mai insemnate cantitativ pe 1 martie si dupa 6 martie.

MOLDOVA

Pana pe 3 martie temperaturile vor fi foarte ridicate, cu 13...15 grade ziua. Intre 3 si 4 martie se va raci, pana la valori in jurul a 9 grade. Spre finalul primei saptamani de prognoza, se vor atinge iar maxime de 14...15 grade, iar ulterior va fi posibila o scadere treptata pana la valori, in medie regionala, de 10 grade.

Probabilitatea pentru ploi in general slabe va fi mai ridicata in jurul datei de 4 martie si dupa 8 martie.

DOBROGEA

Vremea va fi calda in primele doua zile din aceasta saptamana, cu maxime de pana la 14 grade si minime de 6...8 grade. In 3 si 4 martie se raceste usor si vor fi temperaturi de 11 grade ziua si 4...5 grade noaptea. Spre finalul saptamanii temperatura va creste din nou, spre maxime in jurul valorii de 14 grade si minime de 6...7 grade.

Dupa data de 9 martie, tendinta valorilor termice va fi de scadere usoara. In zona litorala, valorile diurne de temperatura se vor mentine mai scazute.

MUNTENIA

Pana miercuri vremea va fi deosebit de calda, cu maxime de 15...17 grade si minime de 5...7 grade. In 3 si 4 martie, se va raci, dar valorile termice vor fi in continuare peste mediile multianuale, respectiv, maxime, in medie, de 11...12 grade si minime in jur de 3 grade. Spre finalul primei saptamani de prognoza se va incalzi din nou, spre o medie regionala a valorilor maxime de 17 grade si a celor minime de 5 grade.

Dupa data de 9 martie, temperatura va fi in scadere usoara si treptata. Vor fi ploi slabe in noaptea de luni spre marti si pe 4 martie.

OLTENIA

Temperaturile maxime ajung pana la 16 grade in primele doua zile din aceasta saptamana, iar minimele pana la 6...7 grade. Ulterior, temperatura va fi in scadere, astfel ca in data de 4 martie media valorilor maxime va fi de 8...9 grade.

Spre finalul primei saptamani de prognoza se va incalzi din nou, astfel media valorilor diurne va fi de 15...16 grade, iar a celor nocturne de 3...5 grade. Dupa data de 9 martie, temperatura va scadea si se va apropia de normalul termic al perioadei.

LA MUNTE

Aceasta saptamana va debuta cu vreme calda, dar in intervalul 2 - 4 martie valorile termice se vor apropia de normele climatologice, respectiv medii ale temperaturilor maxime de numai 1...2 grade si ale celor minime de -5....-3 grade.

Dupa acest interval, temperatura va creste usor, media valorilor diurne urmand sa fie de 4...6 grade, iar a celor nocturne de -3...-1 grad.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#meteo martie, #prognoza meteo martie, #prognoza meteo doua saptamani , #meteo