Cat afecteaza valul polar vremea din Romania - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 16 Septembrie 2019, ora 14:39
14317 citiri
Cat afecteaza valul polar vremea din Romania - prognoza meteo pe doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Vremea se schimba in urmatoarele zile, mercurul din termometre scazand simtitor din cauza unui val de aer polar care afecteaza si tara noastra. Apoi, va urma o incalzire, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 16-29 septembrie.

Banat

Temperatura aerului va scadea semnificativ, de la 28 de grade in prima zi, pana spre 18 grade pe 20 septembrie. Ulterior acestei date, vremea se va incalzi treptat, iar pana la sfarsitul lunii septembrie variatiile termice vor fi nesemnificative, astfel incat se estimeaza a se inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 23 si 26 de grade, in medie regionala.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in intervalul 17-19 septembrie si dupa 25 septembrie.

Crisana

Vremea calda de la inceputul intervalului va intra intr-un proces de racire, astfel ca temperaturile maxime vor scadea, de la 27 de grade in prima zi, spre 16...17 grade in data de 20 septembrie, urmand ca pana in 26 septembrie sa creasca treptat pana in jurul a 25 de grade, valoare ce se va mentine pana la sfarsitul lunii.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in ziua de 17 septembrie si in intervalul 24-29 septembrie.

Transilvania

Vremea calda de la inceputul intervalului va intra intr-un proces de racire, astfel incat media maximelor va scadea treptat, de la 25 de grade in prima zi pana la 15 grade pe 21 septembrie, apoi va urma o crestere treptata pana in 25 septembrie, cand se va ajunge la 24 de grade, valoare ce se va mentine pana la sfarsitul intervalului de prognoza.

Probabilitatea pentru aparitia ploilor, in general slabe cantitativ, va fi mai ridicata in intervalul 17-19 septembrie si dupa 25 septembrie.

Maramures

Vremea va fi calda in prima zi, apoi se va raci, astfel incat temperatura va scadea de la 25 de grade pana la 15...16 grade in jurul datei de 21 septembrie. Ulterior acestei date, temperatura aerului va creste treptat si se estimeaza a se inregistra pana la sfarsitul intervalului de referinta medii ale maximelor cuprinse intre 21 si 24 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in primele doua zile ale intervalului si dupa 24 septembrie.

Moldova

In prima zi de prognoza vremea va fi calda pentru aceasta data - 27 de grade. In urmatoarele patru zile va urma o racire notabila, astfel ca media maximelor va ajunge la valori de 16...17 grade, in jurul datei de 21 septembrie. Dupa acest interval, tendinta va fi de incalzire treptata, pana la o medie regionala a valorilor maxime de 21...25 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor, in general slabe cantitativ, va fi mai ridicata in intervalul 17-21 septembrie.

Dobrogea

Vremea va fi calda in primele doua zile (26...27 de grade), dupa care in intervalul 18-21 septembrie se va racori (18 grade). Ulterior, pana spre sfarsitul intervalului de prognoza, temperatura aerului va creste treptat, in medie, spre 23 de grade.

Probabilitatea pentru aparitia ploilor va fi mai ridicata in intervalul 18-21 septembrie.

Muntenia

Vremea va fi mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada in primele doua zile ale intervalului de prognoza (29...30 de grade), iar in intervalul 18-21 septembrie se va raci pana spre medii ale maximelor ce se vor situa in jurul a 19 grade. Ulterior, temperatura aerului va creste din nou si, pana la sfarsitul intervalului, media regionala a maximelor va fi cuprinsa intre 22 si 27 de grade.

Probabilitatea pentru aparitia ploilor va fi mai ridicata in intervalul 18-20 septembrie.

Oltenia

In primele doua zile de prognoza vremea va fi calda pentru aceasta perioada, dar se va raci treptat, astfel incat media temperaturilor maxime va scadea de la 30 de grade, pana spre 20 de grade in intervalul 18 - 21 septembrie. Apoi aceasta medie va fi apoi in crestere, cu maxime de pana la 26 de grade la sfarsitul intervalului.

Probabilitatea pentru aparitia ploilor, in general slabe, va fi mai ridicata in intervalul 18-20 septembrie.

La munte

Regimul termic va marca o scadere de la o medie a temperaturilor maxime in jurul a 17 grade in prima zi de prognoza, pana spre 6 grade in data de 20 septembrie, apoi va urma o crestere treptata pana in 24 septembrie, spre o medie diurna de 16 grade, valoare ce se va mentine pana spre sfarsitul lunii septembrie.

Probabilitatea pentru aparitia precipitatiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicata in intervalele 17-19 septembrie, respectiv 24-29 septembrie.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#meteo 17 septembrie, #meteo 18 septembrie , #meteo