Cat de frig se face? - afla cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 13:58
6615 citiri
Cat de frig se face? - afla cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani
Foto: photocase.com

Meteorologii ne dau vesti bune. In ultimele zile ale lunii octombrie temperaturile vor scadea mult, dar luna noiembrie va aduce iar cateva zile calde si placute, cu maxime mai ridicate decat mediile specifice pentru aceasta perioada a anului.

Prognoza ANM, valabila pentru perioada 26 octombrie-8 noiembrie 2012, are la baza datele provenite de la Centrul european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) din Reading, Anglia.

BANAT

In intervalul 29 - 30 octombrie se va produce o racire accentuata: mediile maximelor diurne vor scadea de la 18 grade pana la aproximativ 7 grade, iar minimele nocturne vor cobori spre 1...2 grade.

In intervalul 31 octombrie - 2 noiembrie vremea se va incalzi treptat, pentru ca incepand cu data de 3 noiembrie valorile termice sa scada de la o zi la alta, vremea devenind normala termic in ultimele zile ale perioadei de prognoza, cu maxime, in medie, de circa 12 grade si minime de 4 grade.

Precipitatii mai importante cantitativ se vor semnala in jurul datei de 29 octombrie si in 4-8 noiembrie, dar probabilitatea lor de producere se mentine in cea mai mare parte a intervalului.

CRISANA

Intre 29 si 30 octombrie valorile termice, atat cele maxime diurne cat si minimele nocturne, vor scadea cu circa 12 grade, vremea devenind rece pentru sfarsit de octombrie.

In intervalul 31 octombrie - 2 noiembrie regimul termic va marca o crestere treptata, apoi va scadea usor si constant, devenind normal spre sfarsitul perioadei de prognoza, cu medii ale temperaturilor maxime de circa 11 grade si minime de 3...4 grade.

Vor cadea precipitatii pe arii extinse si local mai insemnat cantitativ pe 29 octombrie si, din nou, dupa 4 noiembrie. In restul intervalului de prognoza vor fi ploi pe arii mai restranse si mai slabe cantitativ.

TRANSILVANIA

Temperatura va marca o scadere accentuata, astfel incat pe 30 octombrie mediile temperaturilor maxime vor ajunge la aproximativ 6 grade, iar pe 31 octombrie mediile minimelor nocturne vor cobori sub pragul limitei de inghet.

Ulterior vremea va intra intr-un proces de incalzire treptata, iar in ultimele zile ale intervalului mediile valorilor termice vor deveni apropiate de mediile multianuale ale primei decade din luna noiembrie.

Probabilitatea pentru precipitatii pe arii extinse va fi mai mare in jur de 29 noiembrie si, din nou, in jurul datei de 4 noiembrie, iar in rest ploile vor fi mai slabe cantitativ si pe arii restranse.

MARAMURES

Va urma o scadere accentuata a temperaturilor, vremea devenind deosebit de rece pentru aceasta perioada. Dupa data de 30 - 31 octombrie va avea loc un proces de incalzire treptata, iar in ultimele zile ale intervalului de prognoza temperaturile medii vor deveni normale pentru prima decada a lunii noiembrie.

Precipitatii, mai ales ninsori, insemnate cantitativ si pe arii extinse, vor fi pana pe 29 octombrie, dupa care tendinta va fi de predominare a ploilor, in diminuare atat ca areal, cat si cantitativ.

MOLDOVA

Incepand cu 29 octombrie se va produce o racire accentuata, maximele diurne vor cobori spre aproximativ 7 grade, iar pe 31 octombrie minimele nocturne se vor situa in jurul a 0 grade.

Dupa 30 - 31 octombrie vremea se va incalzi treptat de la o zi la alta pana pe 2 noiembrie, apoi va urma o usoara scadere, vremea devenind normala termic spre sfarsitul intervalului, cand mediile termice vor atinge circa 11 grade ziua si 4 grade noaptea.

Vor fi predominant ploi, pe arii mai restranse, in general slabe cantitativ.

DOBROGEA

Regimul termic va marca o scadere accentuata in intervalul 29 - 31 octombrie, in care media maximelor va cobori cu circa 10 grade.

Intre 31 octombrie si 2 noiembrie va avea loc o incalzire, dar apoi temperaturile vor scadea din nou, usor si treptat, devenind normale in ultimele zile ale prognozei.

Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse si mai importante cantitativ va fi semnificativa in jurul datei de 29 octombrie, in restul intervalului de prognoza ploile fiind putine si slabe cantitativ.

MUNTENIA

Pe 29 si 30 octombrie va avea loc un proces de racire accentuata si se vor atinge, in medie, temperaturi minime de 3 grade si maxime de circa 12 grade, ce vor caracteriza o vreme rece pentru data respectiva.

Intre 31 octombrie si 2 noiembrie regimul termic va marca o crestere treptata, iar in intervalul 2-8 noiembrie valorile termice vor scadea usor de la o zi la alta, devenind apropiate de cele climatologic normale pentru prima decada a lunii noiembrie.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor mai importante cantitativ si pe arii extinse va fi semnificativa in jurul datei de 29 octombrie. Ulterior, vor fi ploi in general slabe cantitativ si pe arii mai restranse.

OLTENIA

Regimul termic va marca o scadere accentuata, iar pe 30 octombrie maximele diurne vor atinge aproximativ 11 grade si minimele vor fi de circa 1...2 grade.

Ulterior, pana pe 2 noiembrie, va avea loc un nou proces de incalzire treptata, iar intre 2 si 8 noiembrie valorile termice se vor apropia treptat de cele normale pentru inceput de noiembrie, cu medii ale maximelor de circa 13 grade si si ale minimelor de 4 grade.

Ploile vor fi in general slabe cantitativ si pe arii restranse.

LA MUNTE

Vremea va intra intr-un proces de racire accentuata, astfel incat pe 30 octombrie temperaturile maxime vor atinge, in medie, 0 grade, iar minimele nocturne vor cobori spre -5 grade. Ulterior vremea se va incalzi treptat pana pe 2 noiembrie, cand temperaturile vor reveni la valorile de la inceputul perioadei de prognoza.

Apoi regimul termic va scadea usor de la o zi la alta, devenind normal pentru prima decada din noiembrie spre sfarsitul perioadei de prognoza.

Pe 29 si 30 noiembrie vor fi precipitatii, predominant ninsori, pe arii mai extinse, dupa care tendinta va fi de predominare a ploilor, care vor fi slabe cantitativ si se vor semnala pe arii restranse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Meteorologii anunţă temperaturi mai coborâte decât cele specfice acestei perioade în cea mai mare parte a ţării şi ploi, săptămâna viiitoare. Ulterior, inclusiv în primele trei...
Vreme rece până sâmbătă dimineață în cea mai mare parte a țării. Județele unde va fi cod galben de vânt puternic
Vreme rece până sâmbătă dimineață în cea mai mare parte a țării. Județele unde va fi cod galben de vânt puternic
Meteorologii anunță că vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, 20 aprilie, iar în unele zone noaptea se va forma brumă. De asemenea, ANM a emis...
#prognoza meteo, #vremea noiembrie , #meteo