Ciclonul Olaf se indreapta catre Romania

Miercuri, 15 Noiembrie 2017, ora 15:29
16362 citiri
Ciclonul Olaf se indreapta catre Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Ciclonul Olaf se apropie de Romania, anunta meteorologii, dar tara noastra nu va fi foarte afectata de valul de aer polar.

"Deplasarea ciclonului Olaf este spre zona tarii noastre, spre zona balcanica, dar pe noi ne afecteaza doar cu o periferie a lui si ne va afecta cu precipitatii spre sfarsitul saptamanii si inceputul saptamanii viitoare. Vom avea o patrundere de masa polara, o patrundere de aer mai rece astfel incat temperaturile vor fi in scadere in toate regiunile tarii", a explicat meteorologul de serviciu, citat de Adevarul.

Meteorologul a precizat ca Olaf, ciclon de orgine irlandeza, va aduce un val de aer polar.

"Ciclonul Olaf va aduce un val de aer polar pentru ca el vine din zona Italiei, unde se afla in momentul acesta. El, de fapt, a inglobat o masa de aer cald, nu polar. Aerul polar vine dinspre regiunile nordice", a completat acesta.

Specialistul a precizat ca Romania va fi ferita, totusi, de temperaturi foarte scazute in perioada urmatoare, iarna instalandu-se in adevarul sens al cuvantului din ianuarie.

"Dupa estimari, in decembrie s-ar putea sa fie cateva perioade in care va fi rece, respectiv mai pot aparea ninsori si in zonele joase, nu doar la munte. Dar adevaratele ninsori vor fi in lunile ianuarie si februarie, cand vom avea intercalate si perioade calde", a adaugat meteorologul.

Denumirea ciclonului a starnit, miercuri, o adevarata dezbatere pe Facebook in conditiile in care Liviu Dragnea este urmarit penal in dosarul Tel Drum, dosar care este constituit pe baza unei sesizari a OLAF (Oficiul european antifrauda). In ultimele zile Internetul s-a umplut de glume care faceau legatura intre Oficiul european antifrauda si OLAF, personajul din Frozen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ciclon Olaf Romania, #ciclon Olaf, #Dragnea Olaf DNA , #meteo