Cod galben de ploi in 10 judete si racire accentuata a vremii in toata tara

Luni, 28 Septembrie 2015, ora 09:37
10934 citiri
Cod galben de ploi in 10 judete si racire accentuata a vremii in toata tara
Foto: Arhiva Ziare.com

Administratia Nationala de Meteorologie e emis, luni dimineata, un cod galben de ploi valabil pentru judetele Giurgiu, Teleorman, Olt, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Prahova, Brasov si Sibiu. Aceasta atentionare intra in vigoare luni, la ora 12:00, si expira marti la ora 10:00.

"In intervalul mentionat, va continua sa ploua indeosebi in sudul si centrul tarii, dar si in zonele de deal si de munte. In judetele Gorj, Valcea, Olt, Arges, Dambovita, Teleorman si Giurgiu, precum si in zona de munte a judetelor Prahova, Brasov si Sibiu, se vor mai cumula cantitati de apa ce vor depasi 20...25 l/mp si izolat 40 l/mp", transmite ANM.

Administratia Nationala de Meteorologie

De asemenea, meteorologii au prelungit pana marti la ora 21:00 informarea de ploi moderate cantitativ si intensificari ale vantului valabila pentru toata tara.

Aria ploilor se va restrange treptat catre sud-estul tarii, unde cantitatile de apa vor mai depasi 15-20 l/mp.

In sudul Moldovei, Baragan si Dobrogea vantul va avea intensificari, cu rafale de 50 - 55 km/h, iar valorile termice vor continua sa scada, vremea devenind rece pentru aceasta perioada in toate regiunile.

De altfel, ANM a emis, tot luni dimineata, o avertizare de tip cod galben de vant valabila pentru judetul Tulcea. Aceasta a intrat in vigoare la ora 08:00 si expira la 14:00. In intervalul respectiv se vor inregistra intensificari ale vantului ce vor depasi la rafala 55 - 65 km/h.

Ce temperaturi se vor inregistra

Prima zi a saptamanii aduce vreme mohorata in toata Romania. Soarele nu isi va face aparitia in nicio zona a tarii.

In Capitala se vor inregistra 15 grade la amiaza si 10 grade in timpul noptii. Se anunta ploi toata ziua.

Si la munte va ploua mult si vor fi 12 grade la Brasov, 11 la Moeciu, 9 la Predeal si 12 la Busteni.

De asemenea, si in vestul tarii vor fi averse. Meteorologii au anuntat ca se vor inregistra 14 grade la Zalau, 12 la Cluj Napoca, Oradea si la Arad, 13 la Petrosani si Timisoara si 15 la Satu Mare.

De soare nu vor avea parte nici locuitorii din estul tarii. Aici vor fi 16 grade la Botosani, 14 la Suceava, 15 la Piatra Neamt, 13 la Bacau, 15 la Vaslui, 16 la Focsani, 17 la Galati si 14 la Iasi.

Weekend urat in toata tara: Atentionare de ploi abundente pana luni

Nici in restul tarii vremea nu va fi frumoasa. Se vor inregistra 14 grade la Targu Jiu, 12 la Targu Mures, 13 la Sibiu, 16 la Ploiesti, 15 la Buzau, 18 la Braila, 20 la Tulcea, 23 la Constanta, 18 la Calarasi, 13 la Slatina si Craiova, 15 la Ramnicu Valcea si 13 la Pitesti.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#meteo 28 septembrie, #vreme 28 septembrie, #prognoza meteo 28 septembrie, #prognoza vreme 28 septembrie , #meteo