Cum va fi vremea de Craciun - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 12:56
11292 citiri
Cum va fi vremea de Craciun - prognoza meteo pe doua saptamani
Foto: Ziare.com

Meteorologii au anuntat prognoza meteo pentru perioada 14-27 decembrie si informeaza ca vremea va fi normala pentru decembrie, chiar mai cald in unele zile.

Banat

In perioada 15-17 decembrie, temperaturile vor fi in scadere si vor deveni apropiate de cele normale in a doua parte a lunii decembrie, cu 2-5 grade ziua si -3-0 grade noaptea.

Incepand cu 18 decembrie, vremea se va incalzi, astfel ca valorile se vor situa cu mult peste cele normale, cu maxime de 8-13 grade si minime de 2-5 grade.

Apoi se va inregistra o scadere a temperaturilor, dar nu sub limita normala. In prima saptamana de prognoza vor fi doar precipitatii neinsemnate cantitativ, pe spatii mici, ploi sau burnite. Va ploua dupa 22 decembrie.

Crisana

Valorile vor fi in scadere in perioada 15-17 decembrie, cu vreme normala pentru aceasta perioada, cu maxime de 2-4 grade si minime de -4 - -2 grade. Incepand din 18 decembrie, vremea se va incalzi, find maxime de 6-12 grade si minime de 1-4 grade.

Pentru ultimele zile din interval este estimata o scadere a temperaturilor, dar nu sub limita normala.

La inceputul intervalului de prognoza vor fi local precipitatii neinsemnate cantitativ, ploi sau burnite. In perioada 17-19 decembrie va ploua si, apoi, vor mai fi ploi dupa 22 decembrie.

Transilvania

In perioada 14-17 decembrie temperaturile vor fi normale, 1-4 grade ziua si -5 - -2 grade noaptea. De pe 18 decembrie, vremea se va incalzi, fiind maxime de 4-9 grade si minime de -2-2 grade.

In ultimele zile ale prognozei se va raci, dar temperaturile nu vor cobori sub limitele normale. Pe parcursul primei saptamani de prognoza, local vor fi precipitatii mixte cu caracter trecator si slabe cantitativ. Apoi, dupa data de 22 decembrie, este estimata o crestere a precipitatiilor.

Maramures

Valorile de temperatura vor fi in scadere intre 15 si 17 decembrie, dar vor fi temperaturi normale pentru aceasta perioada, adica maxime de 1-4 grade si minime de -4 - -2 grade.

De pe 18 decembrie, vremea se va incalzi, cu maxime de 6-9 grade si minime de 1-3 grade. In ultimele zile din perioada de progniza vor scadea temperaturile, dar nu sub limita normala a datei.

In perioada 16-18 decembrie vor fi precipitatii mixte, cu caracter temporar si slabe cantitativ. Apoi, o crestere a probabilitatii pentru precipitatii este estimata dupa data de 22 decembrie.

Meteo: Iarna isi intra, incetisor, in drepturi

Moldova

In perioada 15-17 decembrie, temperaturile vor scadea, dar vor fi normale; maxime de 1-5 grade si minime de -5 - -2 grade. Apoi, incepand din 18 decembrie, vremea se va incalzi, astfel ca valorile se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei din an, cu medii ale maximelor de 6-10 grade si ale minimelor de 1-4 grade.

Pentru ultimele zile din intervalul de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, dar nu sub limita normala.

In perioada 15-19 decembrie, temporar vor fi precipitatii slabe cantitativ, pe spatii restranse, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Apoi, este estimata o crestere precipitatiilor in intervalul 22-24 decembrie.

Dobrogea

In perioada 15-17 decembrie, temperaturile vor fi in general apropiate de cele normale, respectiv o medie regionala de 3-5 grade ziua si intre -2 si 2 grade noaptea.

Incepand din data de 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa peste cele normale, cu maxime de 7-12 grade si minime de 2-5 grade.

Pentru ultimele zile ale perioadei respective este estimata o scadere a temperaturilor, dar nu vor cobori sub limitele normale. In prima saptamana nu va ploua, ci abia dupa 22 decembrie.

Muntenia

In perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi in scadere si vor deveni apropiate de cele normale in a doua parte a lunii decembrie, respectiv o medie regionala de 3-5 grade ziua si intre -3 si -1 grad noaptea.

Dupa 18 decembrie, vremea se va incalzi, iar valorile se vor situa cu mult peste cele normale, cu maxime de 7-12 grade si minime de 1-4 grade, in medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei.

Pana in jurul datei de 21 decembrie, vor fi posibile precipitatii slabe, izolate, mai ales ploi sau burnita. Probabilitatea pentru precipitatii, predominant sub forma de ploaie, este estimata a fi in crestere in perioada 22-24 decembrie.

Oltenia

In perioada 15-17 decembrie, temperaturile vor fi in scadere si vor deveni apropiate de cele normale, respectiv o medie regionala de 4-6 grade ziua si intre -3 si -1 grad noaptea. Incepand din data de 18 decembrie, vremea se va incalzi, astfel ca valorile se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice, cu maxime de 7-13 grade si minime de 1-4 grade.

Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, dar nu sub limita normala. Pana in jurul datei de 21 decembrie, vor fi posibile precipitatii slabe, izolate, ploi sau burnite. Vor fi mai multe precipitatii, predominant sub forma de ploaie, in perioada 22-24 decembrie.

La munte

In perioada 14-17 decembrie valorile de temperatura vor fi in general apropiate de cele normale pentru data calendaristica, respectiv maxime intre -2 si 2 grade si minime intre -8 si -4 grade.

Apoi, incepand din 18 decembrie, vremea se va incalzi, astfel ca valorile se vor situa peste cele specifice perioadei din an, cu medii ale maximelor de 2-6 grade si ale minimelor intre -3 si 0 grade.

Pentru ultimele zile ale prognozei este estimata o scadere a temperaturilor, dar nu sub normal. In perioada 15-19 decembrie vor fi precipitatii locale, cu caracter temporar si slabe cantitativ, lapovita si fulguieli. Apoi, dupa data de 22 decembrie, vor fi mai multe precipitatii.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#meteo decembrie, #prognoza meteo craciun, #vremea de Craciun , #meteo