Cum va fi vremea de Revelion si pana la Sfantul Ion - prognoza meteo pe 2 saptamani

Luni, 26 Decembrie 2016, ora 16:32
19355 citiri
Cum va fi vremea de Revelion si pana la Sfantul Ion - prognoza meteo pe 2 saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Ultimele zile ale anului si primele din 2017 vor fi marcate de temperaturi mai ridicate decat in mod obisnuit, ce vor varia intre -15 si 7 grade Celsius.

Precipitatiile vor fi reduse si vor cadea in special in perioada 27-28 decembrie, dar si dupa 2 ianuarie.

Prognoza pentru urmatoarele doua saptamani, valabila in perioada 26 decembrie 2016 - 8 ianuarie 2017, a fost publicata, luni, de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

BANAT

La inceputul intervalului de prognoza, temperatura aerului va avea valori medii usor peste normele climatologice ale perioadei, de aproximativ 6 grade ziua si 2 grade noaptea. Apoi regimul termic va scadea treptat, astfel incat, pe 30 - 31 decembrie, se vor inregistra maxime diurne de 2-3 grade si minime nocturne de aproximativ -8 grade, in medie.

Ulterior, valorile termice vor fi in crestere si se vor apropia de normele perioadei in jurul datei de 2 ianuarie, cand vor fi medii regionale de 3-4 grade ziua si -4 pana la -3 grade noaptea.

Spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, o noua racire a vremii va determina temperaturi maxime situate in jurul valorii de 0 grade si minime de -6 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in perioada 26-28 decembrie si din nou dupa 2 ianuarie.

CRISANA

In primele zile, valorile termice, mai ales cele nocturne, se vor situa peste normele climatologice ale perioadei, cu o medie regionala a maximelor de 4 grade si a minimelor de 0-2 grade.

Apoi, vremea se va raci treptat, spre medii termice de -1 pana la 0 grade ziua si de -10...-9 grade noaptea, in jurul datei de 31 decembrie.

In primele zile ale lunii ianuarie, va avea loc o usoara incalzire, astfel incat, pe 2-3 ianuarie, maximele vor atinge o medie de 2 grade, iar minimele vor fi de -5...-4 grade. In ultimele zile ale intervalului de prognoza temperatura va marca o scadere de aproximativ 3 grade, atat la valorile diurne, cat si la cele nocturne.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in perioada 26 - 28 decembrie si, din nou, intre 2 si 8 ianuarie. Intre 29 decembrie si 1 ianuarie, conditiile pentru precipitatii vor fi reduse.

TRANSILVANIA

Intervalul de prognoza va debuta cu un regim termic usor mai ridicat decat in mod normal la aceasta data, caracterizat prin maxime diurne de 2 grade si minime nocturne de 0 grade, in medie.

Apoi, valorile de temperatura vor scadea de la o zi la alta, astfel incat in jurul datei de 31 decembrie vor fi medii regionale de aproximativ -4 grade ziua si -15...-14 grade noaptea.

In primele zile ale lunii ianuarie, vremea se va incalzi usor, iar pe 3 si 4 ianuarie se vor atinge, in medie, 0 grade ziua si -8...-7 grade noaptea, pentru ca apoi, pana la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, un nou proces de racire sa determine scaderea temperaturii cu aproximativ 3...4 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in intervalele 26 - 29 decembrie si 2 - 8 ianuarie, iar in rest doar izolat vor fi conditii pentru precipitatii slabe, trecatoare.

MARAMURES

In prima saptamana a intervalului de prognoza temperatura aerului va scadea de la valori medii diurne de aproximativ 2 grade si nocturne de-2...0 grade, spre maxime de -3 grade si minime de -12...-11 grade in intervalul 30 decembrie - 1 ianuarie.

Apoi, se incalzeste usor, spre 0 grade ziua si -5 noaptea pe 3 - 4 ianuarie, pentru ca apoi, pana la sfarsitul celei de a doua saptamani de prognoza, o noua racire sa determine scaderea temperaturilor spre medii de -4 grade ziua.

Precipitatii vor fi in perioada 26-28 decembrie si 2 - 8 ianuarie.

MOLDOVA

Meteorologii semnaleaza ca, in Moldova, pe parcursul primei saptamani de prognoza, vremea se va raci de la o zi la alta, astfel incat, in jurul datei de 31 decembrie, se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de -2...0 grade, pornind de la 5...6 grade pe 27 decembrie.

Apoi se va incalzi usor, urmand ca pe 2 ianuarie sa se inregistreze o medie termica diurna de 2 grade.

In a doua saptamana, maximele temperaturii aerului vor scadea treptat, spre -2 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata intre 27 si 29 decembrie si intre 3 si 8 ianuarie.

DOBROGEA

In prima saptamana, vremea se va raci de la o zi la alta, astfel incat, in jurul datei de 31 decembrie, se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime in jur de 0 grade si minime, in medie de -5...-6 grade.

Apoi se va incalzi usor, urmand ca pe 2 ianuarie sa se inregistreze o medie termica diurna de 5 grade si minime in jur de -2 grade.

Pe parcursul celei de-a doua saptamani, temperatura nu va avea variatii semnificative, valorile maxime se vor situa in jur de 3 grade, iar media celor minime va fi de -3...-2 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in cea mai mare parte a timpului si in special in perioada 27-31 decembrie.

MUNTENIA

Media regionala a temperaturilor diurne va fi, in Muntenia, pozitiva, cu valori cuprinse intre 6...7 grade pe 27 decembrie si 2 ianuarie si 0...2 grade in intervalele 29 - 31 decembrie si 6 - 8 ianuarie.

Precipitatii in general slabe cantitativ se vor semnala pe 27 si 28 decembrie, precum si intre 3 si 8 ianuarie.

OLTENIA

In primele zile ale intervalului de prognoza, vremea va fi usor mai calda decat in mod normal in aceasta perioada a anului, cu medii ale temperaturilor maxime de 6...7 grade, in timp ce media minimelor nocturne se va situa in jurul a 0 grade.

Apoi, vremea se va raci si valorile termice vor scadea spre 1...2 grade ziua si -9...-8 grade noaptea, intre 29 si 31 decembrie.

Dupa 1 ianuarie va avea loc o usoara crestere a temperaturii, astfel incat se va atinge o medie diurna de 6 grade, dar ulterior, pe parcursul celei de a doua saptamani, vremea se va raci din nou si spre data de 8 ianuarie se vor consemna valori medii de 1....2 grade ziua si-7...-6 grade noaptea.

Precipitatii slabe si pe arii restranse, vor fi posibile, cel mai probabil, in perioada 27-28 decembrie si dupa 3 ianuarie.

LA MUNTE

La munte regimul termic va fi caracterizat prin valori exclusiv negative, atat ziua, cat si noaptea.

Pe parcursul primei saptamani, acest regim va avea o evolutie oscilanta si, prin urmare, temperatura aerului va fi in scadere pana in jurul datei de 29 decembrie, dupa care va creste treptat pana pe 1 ianuarie.

Astfel, media temperaturilor maxime va scadea de la -1 grad in prima zi, spre -10 grade la mijlocul saptamanii, pentru ca apoi sa creasca la -2 grade pe 1 ianuarie. Minimele nocturne vor avea valori medii de -4 grade pe 27 decembrie, vor scadea apoi spre -14 grade in jurul datei de 30 decembrie, iar apoi vor creste pana la -8 grade pe 2 ianuarie.

In a doua saptamana, valorile medii de temperatura se vor situa intre -8...-6 grade ziua si intre -12 si-10 grade noaptea.

Probabilitatea mai mare de precipitatii va fi in intervalele 26...28 decembrie si, din nou, dupa data de 2 ianuarie.

Citeste si prognoza meteo pe 3 luni, care anunta frig si ninsori abundente in ianuarie si februarie, iar martie cu ploi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#prognoza meteo revelion 2016 , #meteo