Cum va fi vremea in urmatoarele trei luni - surpriza care ne asteapta in aprilie

Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 14:53
13966 citiri
Cum va fi vremea in urmatoarele trei luni - surpriza care ne asteapta in aprilie
Foto: Arhiva

Ultima luna de iarna se anunta a fi relativ normala din punct de vedere al temperaturilor si al precipitatiilor, la fel si prima luna de primavara, in timp ce aprilie ar putea veni cu vreme rece, se arata in prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), realizata pentru urmatoarele trei luni.

In februarie, temperaturile vor fi apropiate de media climatologica din aceasta perioada, respectiv de -1 grad Celsius, in regiunile centrale si nordice. In restul tarii, vremea va fi putin mai calduroasa decat in mod normal, cu valori peste mediile climatologice.

Totodata, cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de cele normale, de 35 de litri pe metru patrat. Este posibil ca precipitatiile sa fie ceva mai semnificative in vestul, nord-vestul si centrul tarii.

In luna martie, temperaturile vor fi, de asemenea, apropiate de cele normale pentru inceputul primaverii, adica de circa 3 grade Celsius, in aproape toata tara. Totusi, in regiunile sud-estice si sudice, valorile termice se vor situa peste normalul perioadei.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi mai insemnate decat normele climatologice, de 35 de litri pe metru patrat, in cea mai mare parte a tarii, in afara de zona de sud-est, unde se vor incadra din normalul perioadei.

Luna aprilie, cand sarbatorim Pastele anul acesta, vine cu surprize pentru romani: va fi mai frig decat de obicei in aproape toata tara, media climatologica fiind de 9 grade Celsius. Totusi, temperaturile se vor incadra in normalul perioadei in sud-estul, vestul si, local, in sudul tarii.

Precipitatiile se vor incadra in normalul perioadei, de 51 de litri pe metru patrat, in toate regiunile, in afara de centrul si nordul tarii, unde acestea vor fi mai insemnate.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cod galben de ploi torențiale în mai multe zone. Vremea se răcește și devine instabilă în toată țara
Cod galben de ploi torențiale în mai multe zone. Vremea se răcește și devine instabilă în toată țara
Meteorologii anunţă că, până joi seară, 18 aprilie, vor fi averse, însoţite de descărcări electrice şi, izolat, de grindină şi vijelii, iar temperaturile vor scădea semnificativ. În...
Cum va fi vremea până la jumătatea lunii mai: Se va face frig și va ploua chiar când ne-am dori mai puțin
Cum va fi vremea până la jumătatea lunii mai: Se va face frig și va ploua chiar când ne-am dori mai puțin
Am avut câteva zile care au semănat mai degrabă a vară adevărată decât a mijloc de primăvară, însă vremea își va reveni ușor-ușor la tiparul său obișnuit pentru această perioadă...
#vremea trei luni, #meteo trei luni, #prognoza meteo, #vremea februarie, #vremea martie, #vremea aprilie , #meteo
Comentarii
Poza nicku1
nicku1
rank 1
Sa fie bine sa nu fie rau