Cum va fi vremea pana in aprilie - prognoza pe 2 saptamani

Luni, 21 Martie 2016, ora 14:32
4669 citiri
Cum va fi vremea pana in aprilie - prognoza pe 2 saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Desi saptamana debuteaza cu vreme placuta, temperaturile scad considerabil in zilele urmatoare, in majoritatea regiunilor tarii. Vom avea si cateva zile de ploi, insa de saptamana viitoare primavara isi intra in drepturi.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pe doua saptamani, in intervalul 21 martie - 3 aprilie.

Banat

Desi luni vor fi 14 grade, in zilele urmatoare vremea se raceste, iar in jurul datei de 23 martie temperaturile diurne ajung sa fie sub cele specifice, de doar 10 grade.

Din 24 martie se incalzeste treptat, iar pana la finalul saptamanii viitoare valorile termice urca pana spre 20 de grade.

In prima saptamana, temperaturile minime vor fi cuprinse intre 0 si 2 grade, urmand sa creasca treptat spre 6-8 grade.

Intre 21 si 24 martie va ploua in cea mai mare parte a regiunii, precipitatiile fiind destul de abundente. Sunt sanse mari sa ploua si dupa 29 martie, insa doar izolat si slab cantitativ.

Crisana

Daca saptamana debuteaza cu 12-13 grade in timpul zilei, temperaturile vor scadea pana la 9-10 grade in urmatoarele zile. Dupa 24 martie se incalzeste semnificativ, asa ca in primele zile din aprilie ne vom bucura de maxime de 18-20 de grade.

Aceeasi tendinta de crestere o va avea si regimul termic nocturn, cu 0-2 grade in prima saptamana si 6-7 grade spre finalul saptamanii viitoare.

Va ploua in perioadele 21-25 martie si 29 martie-3 aprilie, cel mai abundent pe data de 23 martie, cand vor cadea precipitatii pe arii extinse, iar cantitatile de apa vor fi insemnate.

Transilvania

Dupa o zi cu 12 grade, vremea intra intr-un proces de racire pana pe data de 24 martie, cand valorile termice din timpul zilei vor fi de 7-8 grade. Temperaturile incep sa creasca din 25 martie pana la finalul intervalului de prognoza, cand ziua se vor inregistra 17-18 grade.

In timpul noptii vor fi intre -4 si 4 grade, cele mai scazute valori fiind inregistrate intre 25 si 28 martie.

Vor cadea ploi pe arii extinse in perioada 21-25 martie, iar la mijlocul saptamanii se vor transforma in lapovita si ninsoare, in special in depresiuni. Vor cadea ploi slabe si izolate si dupa data de 29 martie.

Maramures

Daca in prima saptamana se vor inregistra, in medie, 9-10 grade, din 25 martie vremea se va incalzi semnificativ, asa ca in primele zile de aprilie ne vor aduce temperaturi de 16-18 grade.

Totodata, minimele vor oscila in jurul pragului de inghet pana pe 28 martie, apoi se incalzeste treptat, astfel ca spre finalul intervalului de prognoza vor fi 4-5 grade.

Sunt sanse mai mari sa ploua intre 21 si 25 martie, precum si in intervalul 29 martie-3 aprilie.

Moldova

In primele doua zile se vor inregistra maxime de 11-12 grade, insa valorile termice vor scadea considerabil pana spre 6 grade. Dupa data de 25 martie se incalzeste, temperaturile ajungand spre maxime de 18 grade.

In ceea ce primeste regimul termic nocturn, minimele vor oscila in jurul valorii de 0 grade in prima saptamana, urmand ca a doua saptamana sa aduca temperaturi pozitive de 4-6 grade.

Va ploua in intervalul 21-22 martie, urmand ca din 23 pana in 24 martie sa cada lapovite si ninsori. Cantitatile de apa vor fi mai insemnate in jurul datei de 23 martie.

Dobrogea

Temperaturile maxime vor scadea de la 13-14 grade, in prima zi, pana la 8 grade in 25 martie. Valorile termice din timpul zilei vor creste treptat pana la 14-15 grade in primele zile din aprilie.

In primele trei nopti se vor inregistra circa 5 grade, apoi vremea sa raceste usor. Din 28 martie, temperaturile nocturne vor atinge medii de 6-7 grade.

In perioada 21-25 martie vor cadea ploi temporare, acestea fiind mai abundente si pe arii mai extinse in data de 23 martie.

Muntenia

Saptamana incepe cu vreme calda, cu temperaturi de 15-16 grade, insa valorile termice scad accentuat in perioada urmatoare. Dupa 24 martie vremea se incalzeste de la o zi la alta, astfel ca in primele zile din aprilie vor fi 18-19 grade.

Totodata, temperaturile minime vor fi de circa 3 grade in prima saptamana, devenind negative pe 26 martie. Saptamana viitoare se mai incalzeste si noaptea, asa ca valorile termice vor ajunge la 5-6 grade.

Va ploua pe arii extinse in perioada 21-25 martie, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate pe parcursul zilei de 23 martie.

Oltenia

Valorile termice diurne vor cadea de la 16 grade in prima zi la 7 grade in 23 martie. Maximele vor creste, mai ales saptamana viitoare, pana la 18-19 grade. Temperaturile minime se vor incadra intre 0 si 6 grade, cele mai scazute valori inregistrandu-se in 26 si 27 martie.

Va ploua pe arii extinse in perioada 21-25 martie, iar cantitatile de apa vor fi ceva mai insemnate pe 22 si 23 martie.

La munte

In primele zile ale saptamanii, maximele vor fi cuprinse intre 0 si 4 grade, urmand ca vremea sa se incalzeasca dupa 25 martie. Astfel, dupa aceasta data in timpul zilei se vor atinge 9-10 grade. Minimele vor fi negative, de -7...-6 grade, pana la inceputul lunii aprilie, cand acestea devin usor pozitive.

In intervalul 21-25 martie vor cadea precipitatii, mai intai ploi, apoi ninsori. Pe 23 martie, cantitatile de apa vor fi mai insemnate, iar precipitatiile vor cuprinde arii mai extinse.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum va fi vremea până la jumătatea lunii mai: Se va face frig și va ploua chiar când ne-am dori mai puțin
Cum va fi vremea până la jumătatea lunii mai: Se va face frig și va ploua chiar când ne-am dori mai puțin
Am avut câteva zile care au semănat mai degrabă a vară adevărată decât a mijloc de primăvară, însă vremea își va reveni ușor-ușor la tiparul său obișnuit pentru această perioadă...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#vremea 2 saptamani, #meteo martie, #meteo aprilie , #meteo