Cum va fi vremea pana la Craciun - prognoza pe doua saptamani

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 17:07
24950 citiri
Cum va fi vremea pana la Craciun - prognoza pe doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza pe urmatoarele doua saptamani, din 12 pana pe 25 decembrie, care nu vine cu vesti prea bune.

Vremea va fi destul de rece, cu temperaturi nocturne sub pragul inghetului si cu precipitatii abundente in toata tara, dar mai ales la munte.

Banat

In urmatoarele doua saptamani, valorile termice nu vor avea variatii semnificative. Ziua se vor inregistra, in medie, temperaturi maxime de 3 grade, iar noaptea minimele vor cobori sub pragul inghetului, ajungand pana la -8 grade.

Sanse mai mari de precipitatii sunt in jurul datelor de 12 si 14 decembrie, dar si in perioadele 19-20 decembrie si 23-25 decembrie.

Crisana

La inceputul acestei saptamani, maximele se vor situa in jurul valorii de zero grade, iar apoi se va mai incalzi pana la cel mult 3 grade. Minimele nocturne vor fi mai scazute decat de obicei si se vor incadra, in medie, intre -6 si -4 grade, chiar -10 grade in noaptea de 13 spre 14 decembrie.

Vor cadea precipitatii pe 12 si 14 decembrie, precum si in intervalul 19-20 decembrie si intre 23 si 25 decembrie.

Transilvania

Temperaturile maxime vor oscila in jurul a -3 grade, apoi vor creste si vor depasi usor pragul de 0 grade. Minimele vor fi extrem de scazute pentru aceasta perioada, cu o medie cuprins intre -9 si -7 grade. In unele nopti se vor inregistra chiar si -15 grade.

Vor cadea precipitatii in jurul datei de 12 decembrie, precum si in perioada 14-16 decembrie, dar si pe parcursul saptamanii viitoare.

Maramures

Temperaturile maxime vor cobori la inceputul saptamanii chiar si sub -2 grade, iar apoi vremea se mai incalzeste putin, pana spre 1 grad. Minimele se vor situa, in medie, intre -9 si -7 grade, insa in cateva nopti va fi ger (-10 grade). Vor cadea precipitatii in fiecare zi, mai putin intre 16 si 18 decembrie.

Moldova

Maximele vor scadea de la 7 grade la -1 grad, in timp ce minimele vor fi mult sub zero grade, chiar si de -9 grade. Vor fi zile in care vor cadea precipitatii cantitative, insa nu si dupa data de 20 decembrie.

Dobrogea

Vremea se raceste accentuat si in aceasta regiune. Maximele vor scadea de la 9 grade la -1 grad, insa din 14 decembrie se incalzeste putin, pana spre 3 grade. Temperaturile minime se vor incadra intre -6 si -4 grade. Vor fi conditii de precipitatii pe tot parcursul urmatoarelor doua saptamani.

Muntenia

Temperaturile maxime scad brusc, de la 9 grade pana spre 0 grade, insa apoi vremea se incalzeste putin, cu 2-3 grade. Valorile termice din timpul noptii se vor incadra intre -8 si -6 grade. Vor cadea precipitatii in zilele de 12, 15, 19 si 20 decembrie, dar si in restul intervalului, in special saptamana viitoare.

Oltenia

Vremea se raceste considerabil, iar temperaturile maxime vor scadea de la 7 la 2 grade. Din 14 decembrie se incalzeste usor, pana spre 3-5 grade. Minimele vor fi cuprinse intre -5 si -8 grade. Vor fi precipitatii in jurul datelor de 12 si 24 decembrie.

La munte

Si in zonele montane si face mai frig. Maximele vor cobori de la -3 la -9 grade, insa saptamana viitoare frigul se mai domoleste si vor fi circa 0 grade. Noaptea va fi ger, mai ales in prima saptamana, cand temperaturile vor fi cuprinse inter -14 si -12 grade. Saptamana viitoare, acestea vor urca pana spre -7 grade.

Vor cadea precipitatii abundente si pe arii extinse mai ales in zilele de 12, 15, 20 si 24 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vreme Craciun, #meteo craciun, #vremea 2 saptamani , #meteo