Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dupa ninsori, vine gerul: Avertizare meteorologica de inghet si bruma

Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 09:56
24932 citiri
Dupa ninsori, vine gerul: Avertizare meteorologica de inghet si bruma
Foto: Ziare.com

Dupa ninsorile si precipitatiile abundente din ultima perioada, ne vom confrunta cu temperaturi extrem de scazute pentru a doua jumatate a primaverii.

In acest sens, meteorologii au emis o informare de vreme rea, valabila de vineri dimineata, ora 09:00, pana sambata dimineata, la aceeasi ora.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in aceasta perioada se vor inregistra bruma si inghet la sol, precum si vreme deosebit de rece, fiind vizate toate regiunile.

"Vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada in toate regiunile. In noaptea de vineri spre sambata (21/22 aprilie) temperaturile vor fi preponderent negative, se va produce bruma in cea mai mare parte a tarii si, local, inghet la sol", precizeaza ANM.

Tot de vineri, ora 09:00, pana la ora 14:00, 17 judete din estul, nord-estul, sud-estul si centrul tarii se vor afla sub avertizare cod galben de vant si ninsori.

"In intervalul mentionat, vantul va avea intensificari temporare in regiunile estice, unde viteza la rafala va atinge 55-65 km/h, precum si la munte, unde se vor depasi 70 km/h, iar zapada va fi spulberata.

In Moldova si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali va continua sa ninga si se va depune strat de zapada, iar in nord-estul Munteniei si nordul Dobrogei vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Pe arii restranse se vor cumula cantitati de precipitatii de 15-20 l/mp", mai transmit meteorologii.

Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Amintim ca meteorologii au emis, miercuri, patru noi avertizari de ninsori - de tip cod galben si portocaliu - valabile pentru mare parte din tara, insa atrag atentia mai ales in ce priveste regiunea Moldovei.

Anterior, meteorologii au emis, marti, doua avertizari de tip cod galben si doua de tip cod portocaliu de precipitatii abundente, ninsori si vant, valabile marti si miercuri.

De altfel, dupa ninsorile din ultima perioada, s-a depus un nou strat de zapada, care masoara chiar si peste jumatate de metru langa Iasi, iar drumul dintre Piatra Neamt si Roman a fost inchis. In plus, temperaturile au fost negative, in noaptea de joi spre vineri si vineri dimineata, in mai multe zone ale tarii.

F.N.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#avertizare meteo ger bruma, #informare meteo bruma inghet, #cod galben vant ninsori , #meteo
Comentarii