Frig de crapa pietrele, dupa care ne mai incalzim - Cum va fi vremea pana la finalul lui noiembrie si unde o sa ninga

Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 16:30
10033 citiri
Frig de crapa pietrele, dupa care ne mai incalzim - Cum va fi vremea pana la finalul lui noiembrie si unde o sa ninga
Foto: Arhiva Ziare.com

Urmatoarele zile ar fi bine sa ne imbracam cat mai gros, pentru ca va fi mai frig decat ar fi normal pentru aceasta perioada in intreaga tara. Spre finalul saptamanii temperaturile vor creste peste media obisnuita a lui Brumar, dupa care vor scadea treptat pana la sfarsitul lunii.

In ce priveste ninsorile, sunt prognozate in aproape intreaga tara, insa in cele mai multe zone va fi vorba doar de fulguieli razlete. Nu ar trebui insa sa punem umbrelele in cui, pentru ca perioada urmatoare va veni si cu ploi.

Iata cum va fi vremea in fiecare regiune in intervalul 14-27 noiembrie:

Banat

In primele trei zile ale intervalului vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa in jurul valorii de 4 grade, in timp ce a minimelor va fi de -4...-3 grade.

Ulterior, pana la sfarsitul primei saptamani, temperaturile vor creste semnificativ, astfel ca in 19 si 20 noiembrie media maximelor, pe intreaga regiune, va ajunge la 13 grade, in timp ce a minimelor va fi de 5...6 grade.

In cea de-a doua saptamana temperaturile medii diurne vor scadea, usor si treptat, de la valori de 12...13 grade la inceput, pana la 10 grade spre finalul lunii. Temperaturile minime vor fi, in medie, in jurul a 4 grade.

Probabilitatea de ploaie, pe arii extinse, va fi redicata in jurul datei de 20 noiembrie si in ultimele zile ale intervalului de prognoza. In rest doar izolat vor fi posibile precipitatii slabe.

Crisana

In intervalul 14-16 noiembrie vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a valorilor diurne de 2...3 grade. In zilele urmatoare temperaturile maxime vor creste semnificativ, astfel ca la sfarsitul primei saptamani de prognoza vremea va deveni mai calda decat ar fi normal la jumatatea lui Brumar, cu maxime de 14 grade.

In cea de-a doua saptamana, temperaturile vor scadea treptat, de la 13...14 grade in primele zile, la 10...11 grade la finalul intervalului.

Temperaturile minime vor avea variatii asemanatoare, cele mai mici valori vor fi pe 16 noiembrie, -5 grade, iar cele mai mari, in zilele de 20 si 21 noiembrie, 5...6 grade. Pe 14 si 16 noiembrie va ninge local, iar in jurul datei de 20 noiembrie si spre finalul intervalului va ploua pe arii extinse. In rest, conditiile de precipitatii vor fi reduse.

Transilvania

In perioada 14-16 noiembrie va fi cu mult mai frig decat ar fi normal in aceasta perioada, cu maxime de 1 grad si minime de -9 grade Celsius. Apoi temperaturile vor creste, in intervalul 19-22 noiembrie urmand sa atinga si 11 grade. Pana la finalul lunii se va raci treptat, in medie, cu 3 grade.

Probabilitatea de ninsoare va fi mai ridicata in zilele de 14 si de 17 noiembrie, iar de ploaie, in jurul datei de 20 noiembrie, dar si spre sfarsitul intervalului.

Maramures

Si aici in primele 4 zile ale intervalului va fi mult mai rece pentru aceasta perioada. Maximele nu vor depasi pragul de inghet, iar minimele vor cobori pana la -7 grade.

Pana in jurul lui 22 noiembrie, insa, se va incalzi peste media normala in intreaga regiune, pana la 11 grade, dupa care se va raci temperaturile vor scadea treptat cu 2...3 grade.

In prima parte a intervalului exista sanse mari sa ninga, iar dupa 20 noiembrie va ploua.

Moldova

Primele zile din intervalul mentionat vin cu temperaturi de maxim 2 grade, dupa care mercurul din termometre va sari la 10 grade Celsius.

In cea de-a doua saptamana se va resimti o usoara racire la inceput, apoi temperaturile vor ramane relativ constante. Vor fi ninsori trecatoare in primele doua zile ale intervalului, apoi, cel mai probabil dupa data de 20 noiembrie, ploi sau burnita.

Dobrogea

Frig si in Dobrogea in primele trei zile, cu maxime de 4 grade. In jurul datei de 21 noiembrie, se va incalzi pana la maxime de 13 grade, dupa care temperaturile vor oscila in jurul a 10 grade.

Cel mai frig va fi intre 15 si 17 noiembrie, si cel mai cald intre 19 si 22 noiembrie.

In primele zile ale intervalului, sunt sanse sa ninga usor, iar dupa 20 noiembrie pot aparea ploi razlete.

Muntenia

Urmatoarele 3 zile vor aduce cel mult 6 grade, in timp ce minimele se vor situa in jurul a -3 grade.

Spre finalul saptamanii, insa, se face mult mai cald, maximele ajungand pana la 12 grade.

Dupa 21 noiembrie, temperaturile vor incepe sa scada, usor si treptat, ajungand pana la 8 grade la sfarsitul intervalului, in timp ce temperaturile minime vor fi, in medie, intre 2 si 4 grade.

La inceputul intervalului, vor fi conditii pentru fulguieli izolate, iar dupa data de 19 noiembrie va creste probabilitatea pentru ploi, in general slabe cantitativ.

Oltenia

Primele zile din intervalul mentionat vin cu temperaturi de maxim 6 grade, urmand sa urce treptat pana la 11 grade Celsius.

In cea de-a doua saptamana, temperaturile maxime vor scadea usor, spre medii de 7...8 grade. In prima saptamana minimele nocturne se vor situa sub pragul de inghet, pentru ca mai apoi acestea sa creasca treptat, spre valori medii regionale de 3...4 grade Celsius.

Probabilitatea pentru ploi sau burnita va fi mai ridicata dupa data de 19 noiembrie.

La munte

Daca aceasta saptamana incepe cu ger (maxime de -5...-1 grad), dupa 16-17 noiembrie se face mai cald. Minimele nocturne, desi in crestere dupa data de 16 noiembrie, se vor mentine pe tot parcursul intervalului preponderent negative.

Conditii de precipitatii slabe vor fi aproape in fiecare zi, pe arii mai extinse la inceputul si la sfarsitul intervalului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#prognoza meteo noiembrie, #ninsoare munte partii noiembrie , #meteo
Comentarii
Poza Strugure
Strugure
rank 5
Daca asa se va intampla in partea aII-a a luni Noiembrie, atunci....