Iarna nu vrea sa vina. Temperaturi de pana la 9 grade - prognoza pe doua saptamani

Luni, 07 Decembrie 2015, ora 14:43
4107 citiri
Iarna nu vrea sa vina. Temperaturi de pana la 9 grade - prognoza pe doua saptamani
Foto: Ziare.com

Cu toate ca, din punct de vedere calendaristic, iarna a venit, temperaturile se mentin in continuare ridicate, cu maxime de pana la 9 grade Celsius.

Nici zapada nu isi va face aparitia, cel putin nu in urmatoarele doua saptamani, anunta Administratia Nationala de Meteorologie.

BANAT

Vremea va fi mai calda decat este normal pentru aceasta perioada. Vor fi temperaturi maxime de 5-9 grade, iar in perioada 11-13 decembrie si spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza se mai raceste putin. Se vor inregistra maxime de 3-5 grade. Minimele vor fi in general usor peste pragul de inghet, de la 0 la 3 grade. In jurul datei de 9 decembrie vor fi ploi slabe, locale.

CRISANA

Maximele vor fi cuprinse, in general, intre 5 si 8 grade. Temperaturi mai coborate, dar apropiate de mediile multianuale, vor fi posibile in perioada 11-13 decembrie, dar si spre sfarsitul celor doua saptamani de referinta, cand sunt esimate valori de 2-5 grade. Minimele se vor incadra intre 0 la 3 grade, exceptand intervalul 12-15 decembrie, cand vor predomina temperaturile negative.

TRANSILVANIA

In mare parte a intervalului de prognoza, temperaturile maxime se vor mentine usor mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada din an, cu valori medii de 3-6 grade. Minimele vor fi usor negative si se vor incadra, in medie regionala, intre -3 si 0 grade. In intervalul 9-10 decembrie, local se vor semnala precipitatii mixte, slabe.

MARAMURES

Temperaturile vor fi cuprinse, in general, intre 4 si 7 grade. In perioada 11-13 decembrie, dar si in a doua saptamana, se raceste usor si se vor inregistra 2-4 grade. Minimele vor fi in general in jurul a 0 grade, exceptand intervalul 12-16 decembrie cand vor predomina valorile negative, de -4...-2 grade. In intervalul 9-10 decembrie vor fi precipitatii slabe, predominant ploi.

MOLDOVA

La inceputul intervalului de referinta vor fi maxime de 5-9 grade si minime in jurul a 0 grade. Dupa data de 14 decembrie se estimeaza o racire a vremii ce va determina inregistrarea unor temperaturi maxime apropiate de cele normale, respectiv 2-5 grade.

In jurul datei de 10 decembrie local vor fi ploi sau lapovita.

DOBROGEA

Intervalul celor doua saptamani va fi caracterizat de valori termice peste cele specifice in luna decembrie. Astfel, ziua vor fi in medie 5 - 9 grade, iar noaptea valori usor pozitive, in marea lor majoritate intre 1 si 3 grade. La sfarsitul perioadei de referinta va fi posibila o racire a vremii. In jurul datei de 10 decembrie sunt posibile ploi slabe.

MUNTENIA

Intervalul de prognoza va fi caracterizat de valori termice peste cele specifice in luna decembrie. Ziua se vor inregistra 4-9 grade, iar noaptea valori usor pozitive (0...3 grade) la inceput, apoi preponderent negative, cu -4...-2 grade. La sfarsitul celor doua saptamani va fi posibila o racire a vremii. In jurul datei de 10 decembrie sunt posibile ploi neinsemnate cantitativ si burnite.

OLTENIA

Vremea va fi in general calda pentru aceasta perioada. Ziua vor fi in medie 6-9 grade, iar noaptea se vor inregistra temperaturi usor pozitive (0...3 grade) la inceput, apoi sub pragul de inghet, cu -3...-1 grad, mediat pe regiune. La sfarsitul saptamanii viitoare este posibil ca vremea sa se raceasca usor. Probabilitatea pentru precipitatii va creste dupa data de 17 decembrie.

LA MUNTE

In cea mai mare parte a intervalului, valorile termice se vor situa peste norma termica a perioadei, cu maxime de 0-5 grade si minime cuprinse intre -5 si -2 grade. Temperaturi mai scazute sunt estimate in jurul datei de 10 decembrie si posibil la sfarsitul celor doua saptamani. In perioada 9-10 decembrie vor fi precipitatii slabe, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#prognoza meteo doua saptamani, #vremea decembrie , #meteo