Informare meteo de ploi, vant si frig in Capitala si 32 de judete UPDATE ANM a emis coduri galben si portocaliu

Duminica, 18 Martie 2018, ora 14:49
8498 citiri
Informare meteo de ploi, vant si frig in Capitala si 32 de judete UPDATE ANM a emis coduri galben si portocaliu
Foto: Arhiva Ziare.com

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitatii, intensificari ale vantului si racire accentuata, care a intrat in vigoare duminica dimineata. Capitala si 32 de judete se afla sub cod galben.

Meteorologii anunta ca incepand de duminica dimineata pana la ora 23:00 vor fi precipitatii pe arii extinse in jumatatea de sud-est a teritoriului.

Update: Meteorologii au emis, duminica, o noua atentionare nowcasting Cod portocaliu pentru depuneri semnificative de polei, valabila pe durata urmatoarelor ore in Bucuresti si in zece judete.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), pana la ora 18:00, in Bucuresti si in localitati din judetele Ialomita, Prahova, Arges, Giurgiu, Braila, Dambovita, Teleorman, Buzau, Ilfov si Calarasi, se vor semnala depuneri semnificative de polei, mai ales pe conductori, arbori si obiecte din apropierea solului.

Update: Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, duminica, o informare de precipitatii in general moderate cantitativ, mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, polei, vreme deosebit de rece, valabila in intervalul 19 martie, ora 06:00 - 20 martie, ora 21:00, la nivelul intregii tari.

Potrivit meteorologilor, temporar vor fi precipitatii, mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, in extindere treptata dinspre sud-vest. In jumatatea de sud a tarii si la munte acestea vor fi in general moderate cantitativ.

Se va semnala polei sau ghetus, in special in sudul teritoriului, iar vantul va avea unele intensificari. Vremea se va mentine deosebit de rece, mai ales in regiunile extracarpatice, scrie Agerpres.

Update: Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat prognoza pentru duminica, in intervalul 12:00 - 23:00 este Cod galben de precipitatii moderate cantitativ, polei, intensificari ale vantului, racire accentuata a vremii in 27 de judete si municipiul Bucuresti.

Foto: ANM

In Moldova, precum si in zona Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile si se va depune strat consistent de zapada. In Muntenia si in cea mai mare parte a Transilvaniei, la inceput va ploua, apoi vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vor fi conditii de polei.

In Oltenia si in Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitatile de apa vor depasi local 20 - 25 l/mp si izolat 40 l/mp.

Vantul va avea intensificari in majoritatea zonelor, mai sustinute in est si in sud-est, cu viteze de 55-65 km/h, precum si la munte, unde rafalele vor depasi 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Vremea se va raci accentuat, devenind deosebit de rece pentru aceasta perioada, astfel ca se vor inregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborate decat valorile normale pentru aceasta perioada.

Vezi ce temperaturi se vor inregistra duminica si luni in tara.

Foto: ANM

Citeste si Vremea rea afecteaza traficul rutier: Se circula greu pe DN24 si sunt restrictii de tonaj pe DN28 din cauza zapezii

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#informare meteo duminica, #vreme rea ploi vant, #informare ANM vreme rea, #vremea duminica, #meteo duminica , #meteo